Sus

Fără telefon sau internet în vacanță? Greu de imaginat acest lucru! Suntem interconectați constant la tehnologie și, contrar tuturor sfaturilor, ne este bine. Putem ține constant legătura cu familia și ne putem informa pe loc despre atracțiile zonale. Suntem conectați pe rețelele sociale și nelipsiți de pe Instagram … Însă există zone și destinații în care conexiunea la internet fie este foarte slabă, fie inexistentă, din pricina costurilor foarte mari. Zone în care chiar și cea mai înaltă tehnologie lasă mult de dorit privind accesibilitatea și consecvența. Aici intervine Airalo, cu eSIM-ul său, oferind o alternativă care combină comoditatea utilizării unei aplicații moderne și funcționalitatea tipică a unei cartele SIM. Este online, de la achiziție, până la instalare și funcționalitate, iar beneficiile majore sunt reprezentate de accesarea lejeră la internet, cu prețul pieței locale de oriunde din lume. Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare utilizarea Airalo: cel mai bun prepay eSIM pentru călătorii în 2020.

1. Ce este eSIM?

Litera e din eSIM înseamnă „încorporat”. Reprezintă o cartelă SIM plasată în interiorul dispozitivului, în timpul asamblării sale. Această tehnologie funcționează numai la anumite telefoane, tablete și PC, astfel că va trebui să verifici specificațiile gadgetului tău sau să întrebi compania de telefonie dacă poți utiliza un 2Sim. Spre deosebire de cartela SIM tradițională, eSIM-ul este complet digital, producătorii susținând că este o alegere ecologică. Deși pare complicat, pașii pentru conectarea acestei cartele sunt destul de ușori și simpli, intuitivi. Dacă totuși ai nelămuriri, îndreaptă-te spre site-ul Airalo și citește secțiunea cu întrebări frecvente.

2. De ce ți-ar fi utilă o cartelă eSIM?

Primul motiv ar fi costurile mai mici, comparativ cu taxele de roaming piperate ale operatorilor de telefonie. eSIM Airalo îți permite să accesezi internetul la prețurile de pe piața locală, eliminând astfel grija facturii mari la întoarcerea acasă. O altă caracteristică convenabilă a eSIM este că instalarea durează mai puțin de cinci minute. Îl poți folosi împreună cu cartela ta, fără a te încurca cu schimbarea SIM-urilor și a  îți face griji că vei pierde vreuna. Actualizarea se face prin aplicația Airalo, oricând și oriunde – fără a fi nevoie să stai la cozi! Găsești pachete Airalo în mai multe țări din Asia sau Europa.

3. Ce dispozitive acceptă eSIM?

Ei, aici ar putea fi un pic mai complicat. Cum eSIM este o tehnologie destul de nouă, numărul dispozitivelor compatibile este încă limitat. Lista este în continuă creștere, dar cartela poate fi folosită acum pentru iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS Max și XR, alături de iPad Air (generația a treia), iPad Pro (tot a treia generație) și iPad Mini (a cincia generație). Alte dispozitive compatibile sunt Google Pixel 3, Google Pixel 4, PC-urile Windows 10, Lenovo Yoga 630, HP Spectre Folio, Samsung Galaxy Fold, precum și noul Motorola Razr (primul dispozitiv doar eSIM). Compatibilitatea dispozitivului poate să difere între diferite țări. De exemplu, iPhone XS, XS Max și XR din China, Macau și HongKong sunt o exceptie de la lista menționată mai sus.

4. Cum să cumperi Airalo eSIM?

Accesezi site-ul companiei sau descarci aplicația Airalo din App Store sau Google Play. Nu uita să verifici înainte dacă destinația în care te afli se regăsește printre cele peste 100 de țări acoperite de serviciile Airalo și ce opțiuni sunt disponibile pentru fiecare regiune. După achiziționarea eSIM, așteaptă instrucțiunile detaliate despre modul începerii utilizării pachetului de date achiziționat. Cât despre activare, ai două posibilități: scanarea codului QR (dar uneori nu funcționează – din cauza problemelor tehnice) sau introducerea manuală a detaliilor eSIM. Poți avea mai multe eSIM instalate pe dispozitiv, dar nu le poți folosi simultan. Poți, însă, trece de la unul la altul cu ușurință, în funcție de destinația în care te afli.  

5. Cum îl activezi?

Dacă ai un iPhone XS, XS Max, XR sau un model mai nou, dispozitivul este proiectat să funcționeze cu dual SIM – un nano-SIM fizic și un eSIM. În acest fel, poți continua să utilizezi numărul vechi pentru a primi mesaje și apeluri, folosind în același tim SIM-ul digital pentru a achiziționa un plan de date Airalo. Nu uita că iPhone-ul trebuie să fie deblocat  – să poată utiliza și alte cartele, ale altor operatori de telefonie mobilă, în afară de operatorul de acasă. Există două moduri de a îți activa eSIM.

Scanează codul QR:

  • Go to Settings > Cellular/Mobile > Add Cellular/Mobile Plan
  • Scanează codul eSIM QR
  • Introdu codul digital de confirmare, compus din 4 cifre (dacă este disponibil)

Adaugă detaliile eSIM manual:

  • Fă asta doar dacă scanarea codului QR eșuează.
  • Go to Settings > Cellular/Mobile > Add Cellular/Mobile Plan
  • Introdu adresa SM-DP, codul de activare și codul de confirmare (dacă este disponibil)

Dacă ai nevoie de mai multe informații, uită-te la mesjul de confirmare primit imediat după achiziție. El conține instrucțiuni detaliate despre cum să adaugi eSIM pe dispozitivul tău. Alternativ, pentru asistență rapidă, poți accesa ghidul de instalare Airalo. Astfel, indiferent de rețeaua mobilă la care ești abonat, poți să rămâi online pe toată durata călătoriilor, cu o conexiune bună la internet, oriunde te-ai afla în lume.