Sus
calatoriile te mentin sanatos

Știm deja că vacanțele ne permit să scăpăm de rutină și să cunoaștem culturi noi, dar mai au un beneficiu foarte important: ne îmbunătățesc sănătatea, atât pe cea fizică, cât și pe cea mentală.

În primul rând, lupta împotriva stresului cotidian este foarte importantă și fiecare dintre noi are anumite trucuri de moment pe care le folosește măcar de câteva ori pe săptămână pentru a se relaxa. Când pleci într-o vacanță, însă, efectul este cu mult mai puternic, iar nivelul stresului scade considerabil. Cu alte cuvinte, călătoriile pot fi comparate cu un buton de Reset pentru minte și suflet.

Printre cele mai comune probleme de sănătate influențate de stres se numără bolile cardiovasculare, obezitatea, astmul, diabetul zaharat, durerile de cap, problemele gastrointestinale, depresia, anxietatea și apariția bolii Alzheimer. Astfel, concediile ne ajută să împiedicăm aceste probleme grave care ne pot afecta viața.


Vezi și: Destinația perfectă pentru fiecare lună a anului


Mai mult, când vizităm un loc nou creierul nostru este stimulat altfel decât atunci când petrecem timpul la birou, acasă sau în oraș, cu prietenii. El asimilează acum informații noi, iar asta poate reduce riscul apariției bolii Alzheimer cu până la 47% – un procent greu de trecut cu vederea!

calatoriile te mentin sanatos

Iată încă o veste bună: călătoriile ajută și relațiile de cuplu. Potrivit unui studiu publicat de U.S. Travel Association, persoanele care merg în vacanță alături de partenerul de viață se simt mai fericite și împlinite în cadrul relației decât cele care călătoresc singure sau cu prietenii.

De asemenea, călătoriile crează amintiri, iar acestea sunt imortalizate cu ajutorul camerei foto. Obișnuim să ne uităm din nou și din nou peste aceste poze și discutăm despre vacanțe cu partenerul, familia sau prietenii, iar acest lucru ne face fericiți. Interesant este că persoanele care fac acest lucru nu se simt fericite doar pe moment, ci starea aceasta este menținută chiar și mai multe zile.

Iată, acum ai și mai multe motive să pleci în vacanță!

Dacă banii sunt o problemă, citește acest articol pentru a afla cum să reduci costurile unei vacanțe fără prea mult efort.