Sus

Petrecerea de Revelion 2020 trebuie să fie grandioasă! Trebuie să fim înconjurați de oameni calzi, puși pe distracție, și să avem pe mese mâncăruri pe alese. Așa suntem cu toții obișnuiți. Ce-ai spune, însă, dacă la toate acestea adăugăm și entuziasmul spectacolului de artificii privit într-o destinație populară, de basm. Ce-ai mai spune dacă n-ai avea doar o zi/o noapte de bucurie, ci ai alege o vacanță de Revelion 2020 în care să petreci, să vizitezi și să descoperi zeci de atracții și tradiții mai mult sau mai puțin știute, în peisajul frumos al iernii? dacă nu ai luat până acum o decizie privind vacanța de Revelion 2020, vezi destinațiile de mai jos și ia o decizie. Sunt locuri aparte, cu programe special create pentru a petrece un Revelion 2020 de neuitat.

Revelion în Grecia

Un Revelion în Grecia înseamnă tradiții, petreceri pline de viață și mâncăruri aparte. Grecii știu să petreacă, iar trecerea în Noul An este un pas important în viața lor (a tuturor, de altfel). Se pregătesc intens în avans și se mândresc cu fiecare detaliu pe care ți-l oferă…întotdeauna din suflet. Pentru că așa cum pășește în Noul An, așa o va ține pe întregul lui parcurs. Așadar, dacă ar fi să alegi o vacanță de Revelion 2020, în zone nu foarte îndepărtate, în care poți ajunge lejer cu autocarul sau cu mașina personală, ți-am recomanda cu căldură un sejur de Revelion în Paralia Katerini sau un sejur de Revelion în Salonic. Două destinații ale Greciei continentale, pe care noi le-am ales datorită facilităților lor: aici găsești tradiționalismul clasic grecesc, îmbinat cu confortul serviciilor turistice de calitate.

Așteaptă-te la petreceri de neuitat la trecerea dintre ani, la tradiții frumoase precum agățatul rodiei de tocurile ușilor, la dansuri tradiționale și nu numai, precum și la mâncare din belșug, în stilul clasic grecesc. Este locul în care te simți acasă, dar care îți oferă bucuria sufletească și distracția pe care o cauți la trecerea dintre ani. Unde mai pui că zilele unui sejur de Revelion în Grecia nu se rezumă doar la petreceri, ci și la numeroase opționale, în care vizitezi unele dintre cele mai importante atracții zonale și pe cele de-a lun printre ele se numără Meteora, Edessa, cu cea mai mare cădere de apă din Europa de Est, Olimp și un tur de Salonic la întoarcerea spre casă. Un Revelion 2020 în Grecia aparte, pentru un an nou prosper. 

Revelion în Turcia

Revelionul este una dintre cele mai mari zile de sărbătoare din Turcia și vei găsi o mulțime de evenimente în toată țara. Tocmai de aceea, opțiunile de a-ți petrece un Revelion în Turcia sunt numeroase. Poți alege un circuit de Revelion în Kusadasi & Istanbul, un circuit de Revelion în Istanbul sau îți poți petrece Revelionul în Cappadochia… Dacă ți-am trezit interesul, stai să vezi și atracțiile. Pe lângă mâncăruri, dansuri, artificii și shaworma deschise până în zori, la fiecare colț de stradă, zilele de dinainte și după revelion sunt umplute cu atracții. Este perioada în care să descoperi peisajele de iarnă ale Canakkale, Cetatea Pergam, citată și în cartea Apocalipsei, Pamukkale, Efes & Casa Fecioarei Maria, o croazieră pe Bosfor și, de ce nu, o seară turcească, așa ca de început de an. Iar dacă ești fascinat de Cappadochia, aici te bucuri de un Revelion ca-n filme, alături de un itinerariu care să le introducă în toate zonele sale cu priveliști spectaculoase. Și, crede-ne, vei rămâne impresionat.

Revelion în SKOPJE

Sau 5 zile de poveste în Macedonia. Skopje este capitala Macedoniei și poarta către aventură. Un oraș bogat în istorie, tradiții și gastronomie, cu o mulțime de locuri de admirat și vizitat. Așteaptă-te la un spectacol uimitor de artificii deasupra podului de piatră din secolul al XV-lea, care leagă Bazarul Vechi Otoman (Čaršija) de pe malul de nord al râului Vardar cu Piața Macedoniei și cu o statuie a lui Alexandru cel Mare la sud. De asemenea, așteaptă-te la artificii deasupra cetății orașului, numită Skopje sau Kale, care a apărat orașul timp de secole. Și, peste toate, așteaptă-te la un itinerariu frumos, pregătit special pentru a-ți oferi un circuit de Revelion în Skopje cu totul special. 5 zile în care să vizitezi Ierusalimul Balcanilor – Ohrid, să treci pe lângă un ecosistem acvatic unic in lume, Statuia Sfântului Clement de Ohrid, Biserica Sfânta Sofia, Teatrul Antic, Fortăreața Samuil și să admiri Canionul MATKA. Putem ajunge și la peștera de Marmură (Gadime) din Kosovo, la Mănăstirea sârbă-ortodoxă Gracanica, la Muzeul Etnografic și în Piața Skanderberg.

Revelion în Belgrad

Imaginează-ți doar Belgrad noaptea, cu cerul în zeci de culori… Serbia este o țară magică, de vizitat în orice moment al anului, dar vacanța de Revelion în Belgrad poate fi una dintre cele mai distractive experiențe. Localnicii iau în serios 31 decembrie, iar această zi este, pur și simplu, inundată de turiști din toate colțurile lumii. Te întrebi de ce? Este una dintre cele mai accesibile țări, petrecerile încep de la ora 10:00 și țin până la 3 – 4 dimineața, iar zilele petrecute aici sunt împodobite cu vizite la diferite atracții ale sale. Tocmai de aceea, cea mai bună opțiune pentru a îți petrece Revelionul în Belgrad este circuitul cu autocarul, în care să vizitezi Muntele Avala, Casa cu Flori, să te bucuri de un tur panoramic, să ai parte de un program festiv în Skardalija, iar la întoarcere să te îndeletnicești cu frumusețile din Sibiu. Astfel, vacanța de Revelion în Belgrad va fi un cumul de experiențe minunate, ale căror amintiri să le păstrezi întregul an.         

Revelion în Verona – Veneția

Romantism, plimbări cu gondola, spectacol de artificii oglindit în mare și numeroase atracții naturale și culturale. Pe scurt, o salbă de amintiri și experiențe frumoase, în doar 6 zile de vacanță, într-un circuit bine organizat, cu autocarul. Anual, Verona sărbătorește trecerea dintre ani cu o petrecere de Revelion organizată în Piazza Bra. Un mare spectacol are loc în zona dintre amfiteatru și Palazzo Barbieri. Vor fi concerte live cu cântăreți italieni celebri, invitați speciali și un program de divertisment. La miezul nopții, spectacolul de artificii luminează Arena și frumoasa Piazza Bra. Dacă ești iubitor de muzică, poți merge la concertul de Revelion organizat în Teatro Filarmonico. În restul zilelor, vizităm atracțiile din Zagreb  și Padova, cu Casa și balconul Julietei, Piața del’Erbe, mergem în Tronchetto, admirăm Palatul Dragonilor și Campanilla, înaltă de aproape 100 de metri, apoi ne putem îndrepta spre Murano, faimoasă pentru arta prelucrării sticlei, aici fabricându-se de sute de ani obiecte din cel mai renumit cristal din lume. Întregul program îl poți vedea aici.

Revelion în Praga – Viena

Praga este un oraș popular pentru vacanțele de Revelion. Pe măsură ce se apropie miezul nopții, mulțimile se adună în câteva zone cheie ale orașului în așteptarea artificiilor, cele mai multe fiind în piețele principale, peste râu și în jurul Castelului Praga. Pentru a urmări artificiile,  cele mai bune priveliști sunt în Piața Orașului Vechi sau Piața Wenceslas. O vacanță de Revelion se împarte în petrecerea dintre ani și vizitele pe timp de zi întrucât există numeroase atracții de văzut pe timp de iarnă. Începutul circuitului de revelion în Praga – Viena ne așteaptă cu principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Ghelert. Admirăm apoi viena într-un tur panoramic cu autocarul și pornim spre Praga, unde Vizităm Piețele Stare Mesto și Vaclavske din centrul istoric. Programul nostru continuă cu croaziera pe VLTAVA și multe alte vizite în Konopiste  și Kutna Hora cu Osuarul Sedlec. Vezi întregul program de Revelion 2020 aici.