Sus
targuri de craciun

Nu peste mult timp începe perioada Sărbătorilor de Iarnă, un prilej ideal pentru concediu. Și ce destinație e mai potrivită în luna decembrie dacă nu una unde poți vizita un târg de Crăciun magic? Acestea reprezintă o parte din farmecul sărbătorilor, iar multe dintre ele au o istorie de sute de ani!

Iată care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:
targuri de craciun

Târgul de Crăciun de la Viena este cel mai cunoscut din întreaga lume. Cele mai multe standuri comerciale se află în Piața Primăriei Rathausplatz, dar în aproape toate piețele sunt amenajate mici târguri. În plus, sunt amenajate și două patinoare, iar copiii se pot distra într-un carusel sau în caleașca trasă de reni. Târgul a fost deschis pentru prima dată în anul 1296, iar în prezent are loc din mijlocul lunii noiembrie până în Ajunul Crăciunului.
targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Stockholm a fost inaugurat în 1837 și are loc în Centrul Vechi al orașului. Este mai mic decât cel de la Viena, având doar ~40 standuri (cel anterior are peste 150), dar asta nu înseamnă că te vei plictisi aici. Vei fi întâmpinat de luminițe, aroma vinului fiert, preparate tradiționale suedeze (inclusiv din carne de elan și ren), dar și tricotaje, cadouri și decorațiuni.
targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Dresda se laudă cu 250 de standuri și are o vechime de 600 de ani. Numele său (Dresdner Striezelmarkt) provine de la „strizel”, un cozonac împletit uriaș care se împarte participanților la deschiderea târgului. Zonele pentru copii sunt bine amenajate, deci cei mici nu se vor plictisi; în plus, le vei putea face cadou jucării confecționate manual din lemn, renumite în întreaga lume.
targuri de craciun

Târgul de Crăciun din Praga este organizat cam în toate piețele din oraș, dar cel mai mare se află în Centrul Vechi, unde standurile sunt răsfirate în jurul unui brad ușias împodobit cu peste 2000 beculețe. Este cel mai lung târg din Europa, fiind deschis până după Anul Nou, iar pe toată durata sa au loc zeci de spectacole și concerte care se țin în biserici.
targuri de craciun

Târgul de Crăciun de la Bruxelles nu are o tradiție îndelungată, însă toți participanții îl laudă pentru originalitate. Deși găsești aici și produse tradiționale, multe sunt originare din alte țări; este amenajat și un patinoar, iar copiii se pot distra în carusel sau puteți admira împreună orașul de sus, din roata imensă.
Tu ai vizitat până acum vreunul dintre aceste târguri? Care a fost preferatul tău?

Dacă vrei să pleci în vacanță în această perioadă, aruncă un ochi peste ofertele noastre pentru Piețe de Crăciun 2017.


Sursă foto: Deposit Photos