Sus
femeie singura

Multe femei refuză să plece singure în vacanțe, însă te poți bucura de experiențe plăcute dacă ții cont de sfaturile noastre.

Motivul principal pentru care femeile nu vor să călătorească singure este că se tem pentru siguranța lor sau au impresia că se vor plictisi în vacanță. Însă dacă nu te afli într-o relație, iar prietenii tăi nu au suficient timp sau bani pentru a călători cu tine, riști să amâni constant vacanțele, ceea ce te frustrează și întristează.

Dacă și tu te afli într-o astfel de situație, ține cont de sfaturile noastre pentru a începe și tu să călătorești singură.

Bazează-te pe instincte

Dacă o zonă nu ți se pare sigură sau un bărbat care vrea să te ajute să ajungi mai repede la un obiectiv turistic este puțin cam dubios, ascultă-ți instinctul. Nu încerca să fii curajoasă cu ideea că nu se poate întâmpla nimic rău; dacă simți că ceva nu este în regulă, pleacă din locul unde te afli.

Ține un fluier la îndemână

Dacă te temi că vei fi agresată, poartă la tine un fluier cu care poți atrage atenția celor din jur în cazul în care te afli în pericol.
Citește și: Cum eviți hoții de buzunare 

Îmbracă-te la fel ca localnicii

Acest sfat se aplică și dacă mergi în vacanță cu cineva, dar este cu atât mai important dacă o faci singură. De exemplu, în anumite țări se consideră jignitor să porți fustă scurtă sau să ai umerii descoperiți.

Nu face nimic din ce nu ai face acasă

Nu te plimba singură pe stradă seara, nu consuma prea mult alcool, nu risca o aventură de-o noapte cu un străin etc.

Anunță un prieten cum vei petrece vacanța

Ține întotdeauna legătura cu un prieten, spunându-i de mai multe ori pe zi unde ai de gând să te duci, ce vrei să vizitezi.

„Dar o să mă plictisesc singură!”

Dimpotrivă, vei putea face tot ce vrei, fără compromisuri. Un partener de vacanță ar putea vrea să viziteze obiective turistice diferite sau ar insista să luați masa doar la restaurante, deși tu preferi să iei cina la hostel pentru a economisi bani. În plus, îți poți face prieteni, mai ales dacă alegi să te cazezi la un hostel.

„Dar nu vreau să fiu agățată de bărbați necunoscuți!”

Din păcate, acest lucru se poate întâmpla oricând, indiferent dacă ești acasă sau în vacanță. Din nou, bazează-te pe instinct, nu te plimba singură seara, nu consuma prea mult alcool, poartă un fluier cu tine.

Destinații ideale
Islanda. În urma unor studii, Islanda este cea mai sigură țară din lume, deci vei fi mai în siguranță.
Ubud, Bali. După lansarea cărții și a filmului „Eat, Pray, Love” din ce în ce mai multe femei singure au început să viziteze Ubud.
Roma, Italia. Dacă te temi că te vei plictisi singură în vacanță, vizitează Roma, un oraș cu o istorie bogată și cu numeroase obiective turistice care te vor captiva.


Sursă foto: Pixabay