Sus
cum economisesti bani la hotel

Să te cazezi la hotel poate fi costisitor, dar există anumite lucruri pe care le poți face pentru a economisi bani. Iată care sunt acestea:

Nu alege un hotel din zona centrală

Hotelurile din această zonă (sau din zonele unde sunt multe obiective turistice) sunt mai scumpe decât restul. Vei face economii importante dacă te vei caza altundeva. Iar dacă îți faci griji în legătură cu timpul, nu ar trebui să vezi drumul până în centru ca pe o pierdere de timp, ci ca pe o oportunitate de a te plimba printr-un oraș nou, de a descoperi întâmplător o terasă deosebită.

Nu lua nimic din minibar

Băuturile și snacks-urile din minibar sunt foarte scumpe comparativ cu cele din magazin. Fă-ți provizii de la un magazin din apropiere, pentru a face economii!

Cere recomandări paznicului

Recepționerii nu sunt întotdeuna de încredere atunci când le ceri recomandări pentru un local, de exemplu. Deseori vor recomanda un restaurant scump sau îți vor oferi un ghid turistic (localurile pe care le găsești acolo au plătit pentru reclamă, iar asta nu înseamnă că oferă servicii bune). În schimb, paznicul hotelului poate fi sincer, oferindu-ți sugestii de calitate, dar mai ieftine.

Nu folosi telefonul din cameră

Nici măcar pentru apeluri locale! Uneori, poți fi taxat în plus pentru asta. În schimb, sună-ți prietenii sau rudele prin Skype sau Facebook messenger.

Fii prietenos

Dacă ești prietenos cu recepționerii, aceștia te pot ajuta cu diferite lucruri fără să îți ceară bani. În schimb, dacă ești un turist nesuferit te pot taxa pentru orice favoare.

Află dacă există vreo cameră sigură pentru bagaje

Mulți turiști nu știu ce să facă cu bagajele dacă au zborul de întoarcere noaptea, așa că își prelungesc vizita cu încă o zi. Însă făcând asta pierd niște bani importanți! Află întâi dacă există vreo cameră sigură pentru bagaje, unde îți poți lăsa trollerul câteva ore.


Citește și: 5 lucruri pe care să NU le faci în vacanță
Citește și: Cum să reduci costurile unei vacanțe


Sursă foto: Deposit Photos