Sus
sport in vacanta

Lipsa programului de sport de acasă și preparatele tradiționale gustoase care îți vor face cu ochiul odată ajuns la destinație te-ar putea „ajuta” să pui câteva kilograme în plus în vacanță. Pentru a evita această situație, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să nu devii sedentar când călătorești.

Plimbă-te prin oraș pe jos

Nu vei cunoaște pe deplin farmecul unui oraș dacă alegi întotdeuna un taxi sau transportul în comun, ci dacă iei la pas străzile. Vei descoperi astfel cafenele cochete, magazine interesante și clădiri superbe pe care nu le-ai fi observat din autobuz.

Mergi într-un tur al orașului pe bicicletă

În foarte multe orașe poți merge întrun tur ghidat pe bicicletă, care îți va permite nu doar să faci mișcare, ci și să ajungi de la un obiectiv turistic la altul într-un timp scurt.

Mergi în drumeții

Dacă ești un iubitor al naturii, o drumeție pe munte este activitatea cea mai potrivită pentru tine. Vei respira aer mai curat, vei admira peisaje superbe, te vei deconecta de la stresul de zi cu zi și, cel mai important, vei face sport într-un mod plăcut.

Distrează-te într-un parc de aventură

Parcurile de aventură au trasee cu diferite niveluri de dificultate și la diferite înălțimi; unele sunt simple, altele cer forță și mai multă energie – tu decizi pe care îl alegi!

Exerciții simple în camera de hotel

Chiar dacă nu mergi la sală, poți face puțin sport în camera de hotel. Chiar și 10 minute pe zi sunt suficiente și nu ai nevoie de echipamente speciale. Poți găsi pe Youtube sute de clipuri cu exerciții pentru acasă, pe care le poți face și în vacanță.

Sursă foto: Pixabay