Sus

Daca vrei sa vizitezi o destinatie exceptionala, dar nu ai ramas in pana de idei, nu iti face griji. Avem recomandarea ideala pentru tine. Ce spui de Portugalia? In continuare, iti prezentam cateva motive pentru care sa vizitezi aceasta tara, alegand circuite Portugalia 2022

Cultura 

De fiecare data cand vine vorba despre o tara noua, iti recomandam ca in primul rand sa incerci sa intelegi cat mai mult din partimoniul sau cultural. In cazul de fata, Portugalia este o tara cu o istorie bogata, care si-a pus amprenta asupra dezvoltarii culturale. Oriunde te-ai uita, vei vedea mici semne ale istoriei, fie ca vorbim despre cladiri cu o arhitectura interesanta, fie ca ne referim la vestigii istorice. De asemenea, este interesant de mentionat ca maurii au locuit o buna perioada pe teritoriul tarii, ceea ce a lasat numeroase urme in dezvoltarea culturala si arhitecturala. 

Gastronomia 

Daca adori preparatele pe baza de peste si fructe de mare, ai ajuns in locul potrivit. Avand deschidere la ocean, Portugalia este renumita pentru retetele traditionale pescaresti. Iti recomandam sa incerci bacalhau, care conform traditiei, se poate pregati in 365 de feluri (cate unul pentru fiecare zi a anului). De asemenea, nu rata si dulciurile traditionale, dintre care se remarca Pasteis de Belem.

Vinuri excelente 

Desi nu ai crede, Portugalia este renumita si pentru sortimentul de vinuri, rafinate si delicioase. Cel mai indragit sortiment se numeste Porto (sau Port cum mai este denumit) si este renumit international. Are o savoare unica si se poate servi la orice terasa sau restaurant din tara. De asemenea, daca iti doresti vinuri extravagante, aici poti gasi sticle vechi de peste 100 de ani, cu un pret pe masura: aproximativ 1000 euro. 

Lisabona 

Vizitarea capitalei tarii este unul dintre motivele pentru care sa ajungi in Portugalia. Aici se regaseste cel mai lung pod din Europa, mai exact Podul Vasco da Gama, ce are o lungime de 17200 m si o latime de 30 m. De asemenea, trebuie sa stii ca Lisabona este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, mai vechi chiar si decat Roma. Se pare ca prima atestare documentara a orasului a fost facuta in naul 1200 i.Hr. 

Cel mai romantic oras din lume 

Nu in ultimul rand, sa discutam si despre cel mai romantic oras din lume, respectiv Porto. Acesta se afla la nord de Lisabona si poti ajunge chiar si cu avionul aici, orasul dispunand de aeroport. Te vei indragosti de casutele colorate, de atmosfera boema, de ocean si de plimbarile lungi de pe stradutele elegante. Iti recomandam sa te plimbi si pe faleza si sa admiri apusul. 

Acestea fiind spuse, trebuie sa iti recomandam si un circuit prin care poti descoperi o parte din aceasta  tara. Este vorba despre un Circuit Spania – Portugalia – Tara Bascilor, de 14 zile, cu avionul. Vei putea vizita Lisabona, Sintra, Cabo da Roca, Gibraltar si multe altele. Daca vrei sa rezervi circuitul, te asteptam pe site sau in agentii.