Sus

Chiar dacă alegi o vacanță all inclusive, când mergi cu copiii la mare, trebuie să te aștepți la costuri suplimentare. Dacă ai copii, știi că nu ai cum să-i ții toată ziua la piscină sau construind castele de nisip. Se vor plictisi, iar vacanța la mare nu va fi nicidecum reușită nici pentru ei, nici pentru voi. Dacă alegi o vacanță în Turcia, îndreaptă-te spre hotelurile cu aquapark și garantat nu vei avea probleme. Dacă, însă, optezi pentru vacanțe în alte destinații precum litoral România, Grecia sau Bulgaria, trebuie să ai un backup în caz de plictiseală. Parcurile acvatice și excursiile cresc dramatic bugetul, în special pe cel al familiilor. Există însă zeci de jocuri și activități pe plajă, ce implică costuri reduse și îți mențin sejurul în bugetul stabilit. Iată câteva idei de economisire a bugetului pentru distracția în familie din vacanță.

Înalță un zmeu

Briza mării este un real răsfăț pentru zilele toride de vară, dar și pentru zborul unui zmeu. Cine nu iubește să facă asta? Îl admiri chiar și când îl înalță alte persoane lângă tine, deci îți poți imagina bucuria copiilor tăi în încercarea de a-l înălța ei 😊 Alege un zmeu colorat și lasă-ți imaginația să zburde, ca-n copilărie. Zmeiele de astăzi variază de la cel tradițional (cu un corp simplu și o coadă), până la zmeie performante (care fac flipuri și alte mișcări fascinante). Zmeiele cu fluturi și cozi par să atragă mai mult atracția celor din jur, așa că lansează un zmeu și țineți-vă strâns, deoarece tu deții controlul.

Sculptură din nisip

Timpul petrecut în familie este cel mai prețios, iar când vă lansați într-un proiect de construcție amplă a unei statui, al unui castel sau al unui munte, imaginația tuturor începe să zburde și bucuria devine molipsitoare. Fie că realizați un castel tradițional de nisip sau organizați o competiție prietenoasă, pentru a determina cine poate construi un dragon mai bun, sculpturile din nisip reprezintă o super modalitate de a petrece timp de calitate cu familia sau cu prietenii. Este o activitate distractivă pentru toți.

Vânătoarea de scoici

Cine găsește mai multe scoici? Dar pe cele mai frumoase? Este o competiție în care orice copil se va avânta. Vânătoarea de scoici este o adevărată activitate de familie, care poate dura întreaga zi. O poți compara cu o vânătoare de comori și i-ai câștigat, însă, la final, ai grijă ca fiecare copil să aibă un premiu special. Sigur, scoicile le puteți găsi în majoritatea magazinelor locale ce înconjoară perimetrul plajei, dar ele nu-ți pot aduce bucuria timpului petrecut în familie. Întreaga căutare imprimă o amintire, pe care cei mici și-o vor aminti cu drag în adolescență. Și, cine știe, poate chiar vor dori să o repetați și atunci.

În plus, când competiția se încheie, puteți începe alta: designul de bijuterii cu ajutorul scoicilor. Alegeți-le pe cele mai ciudate ca formă, culoare și model sau pe cele cu găuri pregătite parcă pentru un colier sau brățară. De asemenea, puteți aduna cochilii pentru proiecte rapide de artă, precum realizarea unei rame de fotografii sau crearea unei cutii de bijuterii, pe care puteți să le luați acasă.

Jocuri pe plajă

MINGI GONFLABILE: Cu siguranță știi mingile acelea din plastic subțire, în dungi colorate, pe care le umfli cu ușurință!  Impermeabile, plutitoare și ușoare, ele sunt suficient de versatile pentru joaca în apă sau în nisip. O astfel de minge de plajă are multiple utilități. Familiile pot avea ore de distracție jucând volei sau inventând propriul joc. Mingile de plajă au o varietate de dimensiuni, sunt ieftine și nu ocupă spațiu aproape dejoc, când sunt dezumflate.

MINI GOLF: Creează propriul teren de golf în miniatură, în nisip. Cumpără un set de mini golf de jucărie – sau folosește orice ai la îndemână – și o minge de plastic. Dacă reușești să stârnești interesul și spiritul de competiție, ai reușit. Veți avea o zi memorabilă în acest fel!

VOLEI PE PLAJĂ: O mulțime de stațiuni au terenuri de volei pe plajă, multe însă sunt ocupate sau nu sunt disponibile. Îți recomandăm să îți aduce de acasă propriul set de badminton sau de volei, ori o minge de plajă, și jucați-vă. Nimic nu e mai frumos ca țopăiala în nisip.

FRISBEE: frumos de jucat în familie – de văzut cine este mai puternic și poate arunca mai tare. Aruncă discul zburător spre mare și întreceți-vă. Valurile îl vor aduce la mal și puteți continua astfel ore întregi.

Citește o carte

Relaxarea este motivul principal pentru care mergi în vacanță. Imaginează-ți că te-ai aruncat în acel roman pe care l-ai cumpărat acum șase luni… cu soarele cald și briza răcoroasă a mării. Copiii? Ai mai sus o mulțime de jocuri pe care le poți folosi în avantajul tău.

Pentru o planificare ușoară a vacanței, în care să te bucuri de activități cu costuri mici, asigură-te că optezi pentru oferta potrivită. Pe site-ul nostru găsești o mulțime de variante pentru tine și familie.