Sus
sfaturi vegetarieni

Să călătorești ca vegetarian sau vegan poate fi dificil, mai ales dacă nu cunoști prea bine destinația. Îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care îți vor face concediul mai ușor.

Evită hotelurile

Micul dejun la hotel include rareori opțiuni vegetariene sau vegane. În schimb, hostelurile sau apartamentele Airbnb vin cu o bucătărie sau chicinetă perfectă pentru tine. Chiar dacă nu vrei să gătești în vacanță, îți poți prepara ceva simplu măcar o dată pe zi. Înainte de a pleca în concediu, nu uita să verifici Google Maps, pentru a vedea care sunt cele mai apropiate piețe și magazine de locul unde te vei caza. În plus, în felul acesta, vei face și economii!

Alege dinainte restaurantele

Tot înainte de a pleca de acasă, verifică restaurantele din zona centrală și din cea de unde te vei caza. Astfel, poți găsi meniul, pentru a verifica dacă există opțiuni vegetariene/vegane. Cele mai multe au și secțiunea „Reviews” pe pagina de Facebook, unde poți verifica părerile clienților.

Învață câteva cuvinte în limba din țara vizitată

În unele cazuri, chelnerul nu vorbește bine engleză, deci ar fi foarte folositor să înveți câteva cuvinte importante precum „carne” sau „lactate”. Astfel, îi vei putea explica mai clar ce nu vrei să conțină mâncarea ta.

Smartphone-ul, prietenul de nădejde

Instalează-ți o aplicație care te va ajuta în alegerea restaurantelor (și nu numai). Cele mai populare sunt HappyCow, Vanilla Bean și Veganagogo, disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Tu ce alte sfaturi ai mai adăuga pe lista noastră?
Citește și: 10 delicii culinare pe care trebuie să le încerci la ele acasă 


Sursă foto: Deposit Photos