Sus
nafplio

Pe taramul mitic cucerit de catre Pelops, fiu al lui Tantal si nepot al marelui Zeus, sta ascunsa una dintre cele mai frumoase statiuni din Grecia. Despre Tolo vorbeste cel mai mare scriitor grec din toate timpurile, Homer, atunci cand descrie in Iliada razboiul dintre ahei si troieni

Aceasta statiune mica si cocheta este ideala pentru cei care vor sa viziteze unele dintre cele mai importante atractii turistice ale Greciei. Din Tolo care se poate ajunge foarte usor (10 km) in superbul oras Nafplio, cea mai veche capitala a Greciei moderne. Din Nafplio se pot vizita usor unele dintre cele mai renumite situri arheologice ale Greciei: Argos, Tirynt, Micene, Epidaur sau Nemea, aflate foarte aproape de oras (cel mai departe, la 30 km Epidaurul). Din Tolo la Atena sunt 156 de km, puteti profita de ocazie pentru a vizita leaganul civilizatiei europene, unde puteti vizita Acropole, Teatrul lui Dionysos, Vechea Agora, Teatrul antic („Odeon”), muzeele si galeriile. Este aproape de Istmul Corinth si de statiunea Loutraki, numita si micul Monte Carlo, datorita cazinourilor, dar si a izvoarelor cu ape minerale foarte apreciate. Mai multe detalii despre atractiile turistice gasiti aici.

Tolo este o statiune pentru toate varstele, este un loc unde te poti relaxa la plaja, te poti bucura de privelistea pitoreasca, poti savura delicioasele preparate locale la unele din numeroasele taverne sau poti iesi in diverse cluburi sa petreci pana dimineata.

Sezonul in Tolo se prelungeste, chiar pana la mijlocul lunii noiembrie datorita apei calde, care ajunge la 22 de grade in aceasta perioada, a apei fara valuri si fara vant, fiind asezata la adapostul unor mici insule si dealuri.

Plaja din Tolo este lunga, formata din nisip, fiind premiata cu un Steag Albastru, iar temperatura apei, este conform ultimelor masuratori este cea mai calda din Grecia.

]]>