Sus

La sfarsit de an tragem linie si ne gandim ce a fost bun in anul care a trecut, ce vrem sa facem mai mult, mai bine sau mai frumos in anul care va urma. Noi am inceput sa visam cu ochii deschisi la destinatiile pe care le vrem sa le exploram anul acesta si, in curand, incepem sa punem lucrurile pe hartie si sa trecem la planuri concrete. Pana atunci, impartasim cu voi sursele noastre de inspiratie. Pentru vacanta de vara, am aruncat un ochi la topul celor mai indragite insule din Grecia, asa cum au fost votate de sute de mii de calatori pe Trip Advisor.

1. Santorini1280px-Oia,_Santorini_HDR_sunset

Usor de recunoscut dupa casele de un alb stralucitor sculptate in stanci si dupa apusurile care, reflectandu-se in mare, iti taie respiratia prin frumusete, nu este nicio surpriza ca Santorini se afla pe locul 1.

2. Creta

Elafonisi-Crete-05

Seducatoare si hipnotizanta prin apele turcoaz si plajele cu nisip catifelat, uluitoare prin peisajele aspre ale coastelor vegheate de stanci, Creta ar putea depana la nesfarsit legende minunate dintre care le amintim doar pe cele despre Zeus, care s-a nascut aici. Nu degeaba se spune despre Creta ca ar putea fi o tara in sine.

3. Zakynthos

Discover-Zakynthos-and-Its-Beautiful-Beaches

Cu un decor de film sau de basm, turistii ne spun ca nu exista un albastru mai viu si mai pur decat cel al apelor din Zakynthos. Totul este atat de frumos, incat, chiar si cand privesti cu proprii tai ochi, nu-ti vine sa crezi ca e real si poti banui ca imaginea este prelucrata de un artist foarte fin.

4. Rodos

16492004

Cea mai populara din insulele dodecaneze, pe langa frumusetile naturale, Rodos se mandreste cu cel mai bine pastrat oras medieval, dar si cu satuce idilice, pierdute in timp.

5. Kefalonia

Myrtos_Beach__Kefal_793307c

Frumusetea de safir a Kefaloniei este intrecuta doar de istoria sa bogata. Pe vremuri, casa lui Odiseu, astazi incanta prin privelistea stancilor care se pravalesc abrupt in apele marii, prin localnicii foarte prietenosi si un farmec aparte, atemporal.

]]>