Sus
Știi senzația aia cât toată lumea pleacă în vacanță și tu n-ai concediu? Când vrei să fugi o zi de tot și toate, dar vacanța ți se pare mult prea departe?

Ia-ți o zi liberă și profită de ea la maximum! Petrece o zi cât o vacanță, încarcă-ți bateriile și fă-ți din asta un obicei. Există numeroase moduri de a descoperi peisaje noi, fără a-ți sacrifica bugetul sau orele de odihnă. Hai să inspiri aerul curat din Brașov. Să descoperi Plevna sau să simți libertatea de pe Transfăgărășan sau Transalpina. Hai să admiri frumusețea Deltei Dunării sau să lenevești pe plaja din Balcik. Pentru că O zi cât o vacanță îți oferă aceleași beneficii ca ale oricărei călătorii. Îți oferă șansa de a îți reîncărca bateriile, de a-ți elibera mintea și de a ieși din rutină. Pentru asta, însă, optează pentru excursii bine organizate. Unde? În locuri în care știi că-ți vor face plăcere. În România sau chiar la vecinii apropiați nouă.

O zi cât o vacanță în Brașov

Turnuri gotice, porți medievale, blocuri sovietice și un semn imens în stil hollywoodian. Orizontul Brașovului este instantaneu convingător. Printre o serie de turnuri de veghe medievale, zărești bisericile în stil baroc și cafenelele de pe linia principală din Piața Sfatului. Brașov este un oraș de care te îndrăgostești. Se spune adesea că găzduiește oameni calmi, liniștiți. Și nu-i de mirare. Locul, urmele istoriei, casele colorate și porumbeii obișnuiți cu pașii de om te fac să vrei să poposești aici. Este, poate, cel mai potrivit oraș pentru O zi cât o vacanță. Te bucuri de un traseu de-a lungul căruia străbați Râșnov, Bran cu al său castel și biserica fortificată din Prejmer. Vezi itinerariul aici.

Mini vacanță în Plevna

Pentru o zi în tihnă, presărată cu istorie, ia drumul Plevnei. Locul celei mai importante bătălii din cadrul Războiului ruso-turc din 1877-1878. Pășește pe traseele strămoșilor tăi, vizitează Muzeul Panorama, apoi relaxează-ți mintea înconjurându-te de frumusețea parcului Kaylaka. De asemenea, poți savura pahar de vin bun la muzeul de aici. Pașii te duc apoi pe Podul Acoperit din Lovech, un pod lung de 106 metri construit deasupra râului Osam. El face legătura cu partea veche a orașului, plin de magazine de suveniruri și cafenele. Răsfățul papilelor gustative este urmat de o privește de basm deasupra întregului oraș. Din varful dealului Hisarya, din Fortareata din Lovech. Așadar, bucură-te de priveliștea de aici.

O zi cât o vacanță pe Transfăgărășan sau
Transalpina

Merită! Traversezi una din cele mai spectaculoase șosele din lume și simți puterea naturii la Barajul Vidraru. Vezi Cetatea Poenari și Cascada Balea, cea mai mare cascadă în trepte din România. Imaginează-ți apoi că închei ziua la monumentul istoric Abatia Cisterciana și la Mănăstirea Cozia… Pentru un stop mai mult de adrenalină, traversează Munții Parâng, pe „Drumul Regelui”, cel mai înalt drum rutier de la noi din țară. Itinerariul complet îl găsești aici.

O zi cât o vacanță în Delta Dunării

O zi cât o vacanță în florilor și al păsărilor, cu peisaje spectaculoase,  care uimesc turiștii din întreaga Europă. O mini vacanță în care îți petreci 3 ore pe bărcuță, pe canalele mărginite de stuf și ornate cu nuferi de toate dimensiunile. Așteaptă-te la sate pescărești tradiționale, case vechi din stuf, bărci „parcate” pe malul canalului. O altă lume, care te scoate cu totul din cotidian. Spre după amiază, lasă-te fascinat de unul dintre cele mai moderne acvarii din Europa: Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării” din Tulcea.

O zi cât o vacanță în Balcik

Un orășel mic, vechi de peste 2600 de ani, ce îmbină romantismul străzilor abrupte cu frumusețea mării. Ajungi să îl descoperi abia după ce rămâi uluit de Cap Kaliakra, un promontoriu spectaculos, unde apele mării de un albastru ireal se întrepătrund cu stâncile de culoare roșiatică. Peisajul este de o frumusețe rară. Așa că, ia-ți aparatul foto pentru un selfie! Ajuns aici, nu poți rata Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică, obiectivul cel mai interesant din Balcik. Bucură-te apoi de câteva momente dedicate ție, dar și de o masă de prânz înconjurat de frumusețea zonei. Ce-ți poți dori mai mult de la O zi cât o vacanță?

Pe câte dintre toate acestea le-ai vizitat? Fă-le constant, de fiecare dată când simți nevoia unei ieșiri din cotidian. Vei descoperi lucruri noi și totodată bucuria de a petrece O zi cât o vacanță.