Sus

Putine zile ne mai despart de finalul acestui an, asa ca sigur ai inceput si tu sa iti faci planuri pe ultima suta de metri pentru noaptea de Revelion. Daca nu ai hotarat inca unde vei petrece Anul Nou, avem cateva recomandari pentru tine, bazate pe zonele unde se desfasoara cele mai frumoase traditii din tara noastra. In continuare, iti prezentam cateva oferte Revelion 2022 Romania si de asemenea iti spunem care sunt cele mai frumoase traditii din tara noastra. 

Incepem prin a-ti prezenta un obicei spectaculos din Bucovina: Ursul. Acesta este un joc de inspiratie geto-dacica. Stramosii nostri aveau un cult al ursului, pe care il venerau. Cel mai frumos Joc al Ursilor poate fi vazut in Daramanesti, Suceava. Cu toate acestea, in zona Bucovinei sunt multe locuri unde se organizeaza anual acest Joc al Ursilor si este fascinant sa vezi un spectacol cu radacini de mii de ani. Ursii sunt tineri imbracati in blana de urs, condusi de un ,,Ursar” care danseaza pe muzica tobelor sau fluierelor. Acest obicei se presupune ca purifica si fertilizeaza solul in noul an. 

Daca vrei sa te bucuri de acest obicei, iti recomandam sa alegi un Revelion la Vatra Dornei, de 4 nopti, cu transport individual, incepand cu 30.12. In plus, vei asista si la alte obiceiuri si traditii spectaculoase din Bucovina. 

Cine nu a auzit de Plugusor? Este cel mai intalnit obicei de Anul Nou din tara noastra si daca vrei sa te bucuri de cele mai frumoase interpretari, atunci alege zona Transilvaniei. Plugusorul este un adevarat spectacol, cu strigate, sunet de clopotei si pocnete de bici, alaturi de unul dintre cele mai frumoase texte traditionale romanesti. Plugusorul este un obicei menit sa aduca recolte bogate in anul ce urmeaza, iar textul prezinta succesiv toate muncile campului, incepand cu aratul si terminand cu stransul recoltelor. 

Poti sa te bucuri de Plugusor daca alegi sa petreci Revelionul in zona Sibiului. Astfel, iti sugeram sa alegi un pachet turistic la Castelnor, Paltinis si sa descoperi imprejurimile si cele mai frumoase datini pentru Noul An. Pachetul turistic include 4 nopti de cazare, incepand cu data de 29.12, masa festiva de Revelion, Cina si Party Dinner. 

Alte doua traditii de care te poti bucura in zona se sud a Romaniei sunt Capra si Sorcova. Capra este denumita ,,brezaia” in Muntenia si Oltenia si de obicei este alcatuita dintr-un bat pe care este asezat un chip cioplit de capra, imbodobit cat mai ,,pestrit”. In unele zone, colindatorii se imbraca in straie cat mai colorate, care sa imite o blana de capra si danseaza pe melodia Colindului. 

Una dintre zonele unde poti sa admiri cele mai frumoase urari cu Sorcova si Capra este Valcea, asa ca iti recomandam sa alegi un Revelion la Stogu, Baile Olanesti, de 4 nopti, cu plecare in data de 29.12. 

Daca ti-au placut recomandarile noastre si vrei sa petreci un Revelion de poveste, contacteaza-ne pentru a-ti oferi pachetul turistic ideal pentru cerintele tale.