Sus

Ne-am propus sa va oferim o perspectiva utila asupra destinatiilor de vacanta din Grecia, cu sfaturi practice de la consultantii de travel Hello Holidays . Veti afla in mini-seria de articole care sunt cele mai populare plaje si pe ce criterii sa le alegeti, de unde e mai bine sa cumparati suveniruri, care sunt cele mai fotogenice locuri si multe altele.

Insula Zakynthos este a treia insula ca marime din Arhipelagul Ionic, dupa Kefalonia si Corfu. Se remarca prin varietatea de plaje nisipoase, apele cristaline si statiunile potrivite oricaror preferinte.
Portul continental corespondent orasului Zante se numeste Killini si se afla la aproximativ o ora distanta de mers cu unul din ferryboat-urile locale. Pretul unui bilet este de aproximativ 10 euro/pers/sens.

Zante Town

Zakynthos.original.10010

Capitala insulei, cu puternice influente venetiene in arhitectura, impresioneaza prin stradutele inguste si casele traditionale, prin varietatea de flori si vegetatia abundenta.

Colina Bochali este situata la periferia orasului si ofera o frumoasa panorama asupra capitalei. Aici puteti vizita Kastro – vechiul castel venetian ce dateaza din secolul al XVII lea, turnul Bisericii Sfintei Fecioare Maria sau va puteti delecta cu specialitatile locale la una din numeroasele taverne si cafenele din apropiere.

Printre obiectivele principale ale Zante Town se numara Muzeul de Arta Bizantina, Muzeul Solomos – dedicat poetului grec Dionisos Solomos, Muzeul Naval, Piata Agios Markos, Piata Solomos sau Biserica Sf. Dionisie – ocrotitorul insulei.

Pentru cei pasionati de cumparaturi, va recomandam o incursiune pe strada Alexandrou Roma, ticsita de magazine atat de suveniruri, cat si de reprezentante ale marilor lanturi comerciale.