Sus

Zakynthos este una dintre destinatiile voastre preferate, asa ca, desi am mai vorbit despre ce activitati puteti avea pe insula si despre locurile in care puteti merge la plaja, ne-am gandit sa vorbim mai pe indelete despre minunatele plaje pe care va veti relaxa odata ajunsi la „Floarea Orientului”, asa cum denumeau venetienii insula.

Navagio sau Plaja Epavei

navagio-beach-shipwreck

Probabil cea mai speactaculoasa plaja din lume si marca inregistrata a insulei Zakynthos, Navagio poate fi cu usurinta recunoscuta din imaginile idilice care apar aproape in toate pliantele despre frumusea Greciei. Plaja cu nisip si petris alb, cu o epava esuata in mijlocul ei, contrasteaza puternic cu apa de un turcuoaz ireal. La aceasta locatie nu se poate ajunge decat pe apa, insa poate fi admirata si de la observatorul situat pe varful stancilor ce o inconjoara.

Laganas

598844_435702159807438_603347078_n

9 kilometri de plaja primitoare, cu apa curata si de o frumusete rafinata. Este cea mai plina de viata plaja de pe insula si poate cea mai populara, fiind nevoie de aproximativ o ora pentru a fi strabatuta de la un capat la celalalt. Se pot inchiria umbrele si sezlonguri, iar mutitudinea de taverne situate de-a lungul plajei reprezinta o tentatie de nerefuzat. Este destul de aglomerata ziua, insa viata de noapte este cu adevarat tumultuoasa, pub-urile si cafenelele fiind deosebit de ispititoare pentru tineret.

Gerakas

gerakas-beach

Considerată de mulţi ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Zakynthos, este o plaja lunga cu nisip, care adaposteste faimoasele testoase Caretta Caretta in perioada in care isi depun ouale. Tocmai pentru a proteja aceste testoase nu se pot  practica sporturile nautice si nu exista baruri pe plajă, aceste masuri contribuind la mentinerea frumusetii naturale a plajei. Gerakas este preferata celor care vor sa faca plaja pe nisip si sa inoate, aflandu-se intr-un golf cu ape cristaline si nisip auriu. Puteti inchiria sezlonguri si umbrele pe plaja, dar trebuie sa stiti ca barurile si restaurantele sunt amenajate decat la o distanta destul de mica de plaja.

Banana

4

Cea mai mare plaja din insula Zakynthos, Banana este foarte bine organizata cu umbrele si sezlonguri disponibile pentru inchiriere. Exista cateva baruri pe plaja, oferind bauturi reci si gustari usoare. Accesul la plaja este usor si exista spatii de parcare. Aceasta este o plaja excelenta, iar datorita dimensiunilor sale se pot gasi atat locuri ferite de agitatie, cat si locuri pline de viata, muzica si cocktail-uri. Recomandam aceasta plaja iubitorilor de sporturi acvatice, care vor fi incantati de varietatea optiunilor care li se ofera.

Kalamaki

zakynthos4_kalamaki-zakynthos-zante-21365516839

Aflata la capatul din partea de est a golfului Laganas, Kalamaki este o statiune mica si aglomerata, cu una dintre cele mai pitoresti plaje de pe insula. Plaja de nisip este, ca si Laganas, protejata de legislatia greaca si internationala. Kalamaki face, de asemenea, parte din Parcul National Marin. Plaja este bine organizata, puteti inchiria sezlonguri, dar exista si suficient spatiu pentru a face plaja pe nisip. Plaja este recomandata si familiilor cu copii, deoarece apa nu este adanca pe o portiune destul de intinsa.

]]>