× Hello Holidays

Circuit pe 2 continente - Turcia si Cappadocia

Cappadocia, Turcia

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Circuit pe 2 continente - Turcia si Cappadocia 2016, autocar 12 zile

Ziua 1. BUCURESTI - CANAKKALE
Intalnire la ora 4.30 la Academia Militara Romana – Bucuresti , plecare la ora 5.00 pe traseul Giurgiu – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul – Canakkale. Traversam cu ferry-boatul stramtoarea Dardanele, unde se pot vedea urmele salbaticei confruntari din Primul Razboi Mondial, sosire seara in functie de traffic, cazare hotel 3* in Canakkale.

Ziua 2. CANAKKALE - KUSADASI
Mic dejun. In drumul nostru spre Kusadasi vizitam Troia, legendarul oras din Iliada lui Homer, distrus si incendiat, prin viclesugul calului umplut cu soldati, de catre aheii lui Ulise si Agamemnon si cetatile Pergam,  unde accesul se face cu telecabina. Seara cazare hotel 3* Kusadasi, optional cina.

Ziua 3. KUSADASI – EFES
Mic dejun.  Se viziteaza Casa Sfintei Fecioare Maria, orasul antic Efes, al treilea port ca marime al Imperiului Roman, cu vestigii admirabil pastrate, printre care se detaseaza celebra Biblioteca a lui Celsus, refacuta de catre arheologii austrieci. Apoi urmeaza basilica Sf. Ioan, unde se afla mormantul vestitului apostol, ce a insotit-o in peregrinari pe Sf. Fecioara. Dupa o scurta oprire la una dintre  fabricile de piele din zona, timp liber pentru plaja sau cumparaturi in cochetul bazar din Kusadasi. Seara, cazare si optional cina in Kusadasi, hotel 3 stele.

Ziua 4. KUSADASI - MARMARIS
Mic dejun. Continuam circuitul nostru cu o vizita la situl antic Milet, altadata una dintre cele mai infloritoare cetati grecesti, locul unde s-au nascut Thales si  Isidor, acesta din urma fiind unul dintre arhitectii catedralei Sf. Sofia. Se viziteaza teatrul antic si termele Faustinei, care sunt bine pastrate. Pe drumul spre Marmaris ne bucuram de o scurta oprire in Bodrum, anticul Halicarnas, orasul natal al istoricului  Herodot.  Seara cazare si optional cina hotel 3* in Marmaris - statiune situata la locul de intalnire dintre Marea Mediterana si Marea Egee, intr-un golf incantator, inconjurat de o minunata padure de pini.

Ziua 5. MARMARIS – (RODOS)
Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau vizita in statiune. Optional croaziera in Rodos – a patra insula ca marime a Greciei, denumita si Insula Trandafirilor, timp de 200 de ani resedinta a cavalerilor Sf. Ioan. Orasul vechi este inconjurat de impunatoarele ziduri ale cavalerilor. In interiorul cetatii se pot admira Spitalul ioanitilor, Aleea Cavalerilor si resedinta Marelui Maestru al ordinului cavaleresc. Sugeram si vizitarea cu trenuletul turistic, un circuit de o ora. Seara cazare si optional cina Marmaris hotel 3*.

Ziua 6. MARMARIS – PAMUKKALE - ANTALYA
Mic dejun. Plecare spre Pamukkale , unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale ale lumii, “Perla Turciei” , adevarat amfiteatru de calcar alb si fenomen geologic foarte rar, exploatat turistic inca de pe vremea romanilor. Dupa amiaza ajungem  in Antalya – vestita zona litorala de la Marea Mediterana. Cazare si optional cina hotel 3*.

Ziua 7. ANTALYA
Mic dejun. Timp liber pentru plaja.  Optional, o superba croaziera  pe Marea Mediterana , cu pranz inclus si opriri pentru baie in apele ca turcoazul ale marii.  Dupa croaziera, se pot face cumparaturi in bazar sau se poate vizita centrul vechi al orasului. Seara cazare si optional cina hotel 3*.

Ziua 8. ANTALYA – KONYA - NEVSEHIR
Mic dejun. Incepem programul de azi cu un scurt  popas la Aspendos, unde vizitam cel mai bine pastrat teatru roman din Asia Mica si continuam pe traseul vestitului “ Drum al Matasii”, calatorim spre Konya, batrana capitala a Sultanatului Selgiucid si patria dervisilor rotitori. Vizitam  Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Mausoleul este o bijuterie a artei islamice.  Seara, cazare Nevsehir hotel 3*. Optional, va invitam sa participati la o seara turceasca (spectacol si masa asigurata).

Ziua 9. NEVSEHIR – GOREME – UCHISAR – KAYMAKLY – ANKARA
Mic dejun. Ne indreptam spre Cappadochia, tinutul selenar din inima Turciei. Vizitam muzeul in aer liber din Valea Goreme, vechiul complex monastic ce adaposteste incredibile biserici sapate in stanca, decorate cu fresce bizantine de o neasemuita frumusete, urmeaza o scurta oprire la stanca Uchisar, gigantic svaiter de piatra, cu panorama asupra Vaii Porumbeilor si explorarea orasului subteran Kaymakly, cioplit in timpuri imemoriale, unde se refugiau locuitorii de spaima invaziilor, iar  primii crestini din calea persecutiilor pagane. Seara sosim la Ankara – capital Turciei moderne, situata in podisul Anatoliei. Cazare hotel 3* Ankara.

Ziua 10. ANKARA
Mic dejun.  Vizita la Mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele Turciei moderne. Pornim spre Istanbul – impresionantul oras situat pe doua continente. Seara cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 11. ISTANBUL
Mic dejun, apoi tur de oras. Incepem explorarea cu impunatoarea catedrala Sf.Sofia-timp de 916 ani centrul religios al Imperiului Roman de Rasarit. Continuam cu moscheea imperiala Sultanahmet, cunoscuta si sub numele de Moscheea Albastra, datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Urmeaza Palatul Topkapi, faimoasa resedinta a sultanilor otomani situata deasupra Bosforului, de unde Suleyman Magnificul a condus timp de 46 de ani destinele imperiului. Dupa amiaza, timp liber. Sugeram o vizita in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume, ce insumeaza peste 4000 de magazine  insiruite pe 60 de strazi. Seara, optional croaziera pe Bosfor. Cazare hotel 3*.

Ziua 12. ISTANBUL – BUCURESTI
Dupa micul dejun plecam catre Bucuresti. In drumul catre tara vom trece prin orasul Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscuta ca si moscheea celor 999 de ferestre datorita arhitecturii unice a cupolei, dar si a tunelelor subterane ce leaga moscheea de fosta Academie Militara, tunele ce acum adapostesc numeroase magazine in care veti gasi produse traditionale turcesti, prilej si pentru achizitionarea ultimelor suveniruri. Sosire in Bucuresti in jurul orei 24.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn