Sus

Judetul Sibiu este recunoscut pentru frumusetea obiectivelor turistice naturale si pentru peisajele incantatoare, unice in tara. Este unul dintre locurile ideale pentru a petrece un weekend si chiar si o vacanta, deoarece te vei indragosti rapid de tot ceea ce are de oferit si vei dori sa petreci mai mult timp aici. Daca doresti sa vizitezi Sibiul pe indelete, iti recomandam sa apelezi la o agentie de turism pentru a te bucura de cele mai bune pachete turistice. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva dintre cele mai frumoase obiective turistice din Sibiu! 

Podul Minciunilor Sibiu 

Este unul dintre cele mai frumoase si interesante poduri din Romania, fiind si cel mai vechi pod din fonta din tara noastra si a fost construit in anul 1859. In prezent, leaga Piata Mica de Piata Huet din Sibiu si in jurul lui s-au tesut numeroase legende. Cea mai cunoscuta legenda este si cea care presupune ca podul s-ar prabusi cand aude un mincinos, pentru a-l aduce ,,cu picioarele pe pamant”. In trecut, studentii de la Academia Militara le dadeau intalnire domnisoarelor pe pod si le faceau declaratii de dragoste, pe care nu si le puteau tine dupa plecarea de la Academie. Indiferent de legenda pe care alegi sa o crezi, iti recomandam sa vizitezi acest pod si sa te bucuri de frumusetea lui. 

Muzeul National Brukenthal

Primul muzeu din Europa Centrala si de Est, include numeroase alte muzee si galerii, cum ar fi Galeriile de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare si altele. In 1817 a fost deschis publicului, iar fondatorul a fost Samuel von Brukenthal. Daca vrei sa il vizitezi, va trebui sa ii acorzi cateva ore pentru a admira exponatele, insa va merita fiecare secunda. Vei simti ca te vei intoarce in timp! 

Castelul de Lut Valea Zanelor

Desi dupa denumire ai putea crede ca este un castel vechi, de poveste, nu este asa. Castelul de Lut Valea Zanelor este un obiectiv turistic unic in tara, care a inceput sa prinda contur in anul 2014, iar in 2016 a gazduit Feeric Fashion Week. Acest castel a fost inspirat din Alba ca Zapada si este construit 100% din materiale organice traditionale: lut, lemn, piatra, nisip, fan, iar mesterii care au lucrat sunt maramureseni. In prezent, se poate vizita exteriorul, insa in viitorul aproapiat va fi posibila si cazarea la Castel. 

Balea Lac

Pentru a ajunge la Balea Lac, vei parcurge cea mai spectaculoasa portiune a Transfagarasanului si te vei bucura de peisaje incredibil de frumoase. Este un drum pe care merita sa il parcurgi macar o data in viata, pentru ca nu degeaba este denumit chiar si de catre publicatii straine ,,unul dintre cele mai frumoase din lume”. Balea Lac este un lac glaciar deosebit, la care se poate ajunge cu masina doar cateva luni pe an (cat este deschis Transfagarasanul), in rest se poate merge cu telecabina. An de an, aici se construieste un Hotel de gheata in care te poti caza. 

Biserica Fortificata Biertan 

Ultimul obiectiv de pe lista este Biserica Fortificata din Biertan, construita in stil gotic tarziu, intre anii 1486-1524. Biserica este de tip hala si despre altarul se spune ca este cel mai mare si cel mai impresionant din tara, avand 28 de panouri pictate. 

Acestea au fost doar cateva dintre obiectivele turistice din Sibiu, pe care merita sa le vizitezi cel putin o data in viata!