Sus
cum sa calatoresti mai mult

Cei mai mulți români se mulțumesc cu cel mult o vacanță pe an, motivul principal fiind lipsa bugetului. Însă călătoriile nu trebuie să fie scumpe! Învață să faci cele mai inteligente alegeri pentru a putea călători mai mult.

Abonează-te la newsletter

De câte ori nu ai auzit că un prieten a găsit o ofertă incredibilă, plătind foarte puțin pentru o vacanță? Pentru a te bucura te cele mai mici prețuri nu trebuie să intri zilnic pe site-urile agențiilor, e suficient să te abonezi la newsletter și vei primi cele mai bune oferte pe e-mail.

Alerte de tarife

Cele mai multe site-uri de unde poți achiziționa bilete de avion au această opțiune. Nu trebuie decât să setezi destinația dorită, iar în momentul în care apar reduceri sau oferte vei primi o atenționare pe e-mail.

Urmărește agențiile de turism pe Facebook

Multe agenții de turism postează pe Facebook cele mai noi oferte sau chiar concursuri. Un simplu „like” te poate ajuta să faci economii considerabile, deci nu ai nimic de pierdut!

Date flexibile

Atunci când cauți bilete de avion trebuie să setezi datele plecării și întoarcerii, dar nu uita să bifezi și butonul „date flexibile”. E posibil să găsești bilete de avion mult mai ieftine dacă pleci cu o zi înainte (sau te întorci cu o zi mai târziu), iar banii economisiți îți pot ajunge pentru a petrece încă o zi la destinație.

Mergi în vacanță în afara sezonului

Cei mai mulți aleg să plece în concediu vara, dar primăvara sau toamna te poți bucura de prețuri mult mai mici. În plus, vei evita aglomerația de la obiectivele turistice și de pe străzi.

Oferte last minute

Fii cu ochii în patru după ofertele last minute! În general, acestea apar pentru că au rămas locuri libere, iar vânzătorul preferă să aibă locurile ocupate la un preț mai mic decât deloc. Aceste oferte sunt potrivite pentru persoanele cu un program flexibil, pentru că e posibil ca plecarea să fie chiar a doua zi.

Early booking

Spre deosebire de ofertele last minute, early booking înseamnă să plătești vacanța cât mai din timp. De exemplu, poți începe încă de la finalul anului să cauți bilete de avion pentru vara anului viitor. Acest lucru te avantajează și când cauți cazare la hotel, pentru că cele mai multe au aproape toate camerele libere peste jumătate de an.
Tu ai încercat vreodată aceste trucuri? Cât ai reușit să economisești?


Citește și: Cum să reduci costurile unei vacanțe