Sus

Judetul Brasov este unul dintre cele mai vizitate din tara, indiferent de anotimp. Aici se gasesc numeroase obiective turistice impresionante, dintre care iti vom prezenta in continuare doar cinci. Pe restul te invitam sa le descoperi intr-o vacanta reusita. In cazul in care vrei sa descoperi frumusetile Brasovului, iti recomandam sa apelezi la Hello Holidays, o agentie de turism ce iti va oferi cele mai bune sugestii de cazare si de sejururi in tara si in strainatate. 

Castelul Bran 

Este cel mai cunoscut castel din Romania si unul dintre cele mai faimoase din lume. De Castelul Bran este legata legenda Contelui Dracula si a ajuns faimos datorita scriitorului Bram Stoker. Adevarul este ca nu exista vreo legatura intre Vlad Tepes, Contele Dracula si Castelul Bran. Celebrul scriitor Bram Stoker auzise de un castel asemanator Castelului Bran si si-a folosit imaginatia pentru a-l lega de Contele Dracula. In realitate, Vlad Tepes, domnitorul despre care tot Bram Stoker credea ca este Dracula, nici macar nu a trecut pe la Castelul Bran. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca legenda, indiferent ca nu este adevarata, este atractiva si mii de turisti vin in fiecare an sa viziteze superbul castel. 

Cetatea Rasnov

Una dintre cele mai frumoase si bine pastrate cetati din Transilvania este Cetatea Rasnov, construita in anii 1200 de catre Cavalerii Teutoni. Initial, a fost construita din lemn, iar un secol mai tarziu a fost reconstruita din piatra. Este o cetate impresionanta atat din punct de vedere al amplasarii, dar si in ceea ce priveste ruinele acesteia. De sus, se poate vedea perfect zona inconjuratoare, iar peisajele iti taie respiratia. Se pot viziona si diverse obiecte folosite in lupte de-a lungul timpului. 

Belvedere Tampa 

Din centrul istoric al orasului Brasov, poti incepe urcarea spre Belverdere Tampa, un loc de unde vei admira orasul si imprejurimile. Poti opta pentru un traseu prin padure, care nu este deloc greu si nici nu dureaza foarte mult sau poti merge cu telecabina pret de 2-3 minute. Macar o data in viata trebuie sa ajungi aici, deoarece peisajul este de vis. 

Biserica Neagra

Cel mai mare lacas de cult gotic din sud-estul Europei si unul dintre cele mai frumoase si impresionante din intreaga Europa. Biserica Neagra este o constructie impresionanta, cu o capacitate de 5000 de locuri. Putem spune ca este o adevarata bijuterie arhitecturala. Important de mentionat ca aici se gaseste si cea mai mare orga construita de familia Buchholz si iti recomandam sa platesti pentru a o asculta. Experienta este una ce pare desprinsa de pe alta taramuri. 

Piata Sfatului

Piata Sfatului, aflata in centrul orasului Bradov este unul dintre cele mai vizitate locuri. Este un loc animat, de unde poti ajunge usor la cele mai cunoscute obiective turistice din oras, inclusiv Biserica Neagra, aflata la cativa metri distanta. Tot in Piata Sfatului vei gasi si numeroase resturante si cafenele. Trebuie sa mentionam si Casa Sfatului, ce adaposteste in prezent Muzeul de Istorie. 

Speram ca ti-au placut obiectivele turistice prezentate si ca vei merge cat de curand la Brasov!