Sus

Zakynthos este binecunoscuta insula greceasca, plina de magie si farmec. Cu siguranta nu este intamplator ca broastele testoase caretta – caretta au ales-o pentru a-si depune ouale pe minunatele sale plaje.

Ce trebuie sa faci ca sa te bucuri din plin de tot ce are Zante mai bun de oferit?

1. Sa te relaxezi la soare, pe nisipul fin al celor mai pitoresti plaje: Navagio (celebra plaja a naufragiului), Porto Zoro (datorita frumusetii naturale, este una dintre cele mai populare) si Porto Vromi (o plaja izolata, inconjurata de un peisaj verde, stancos) sunt doar cateva dintre ele.

2. Sa te plimbi prin orase spectaculoase: Zante, capitala, se distinge prin stilul arhitectural venetian si neoclasic. Este un orasel cuceritor, pe care te sfatuim sa il descoperi la o plimbare linistita, pe inserat.

3. Sa te asezi la o taverna aflata pe malul marii si sa te bucuri de apusul soarelui in timp ce savurezi retsina, vinul alb (sau roz) specific zonei.

4. Sa degusti delicioasele scrumbii, pe care localnicii le usuca la soare, presarate cu ierburi si condimente, inainte de a le prepara.

5. Sa cumperi miere locala si ulei de masline de la localnicii care o comercializeaza la standuri pitoresti, aflate pe marginea drumurilor inguste.

6. Sa asculti formatiile care canta muzica live pe strada principala din Argassi.

7. Sa admiri apusul din satucul Kambi.

8. Sa faci o excursie de o zi pe insula vecina, Kefalonia, cea mai mare insula din marea Ionica.

9. Sa incerci sa fotografiezi cunoscutele caretta – caretta la Plaja Gerakas.

10. Sa practici sporturi acvatice, precum windsurfing sau plimbari cu caiacul.