Sus

Malta este cunoscuta mai ales ca destiantie de vacanta la plaja. Adevarat, este o destinatie foarte potrivita, dar farmecul ei nu se termina aici. Climatul bland si cele trei insule mediteraneene care o formeaza au un farmec aparte.Benjamin Disraeli a supranumit capitala, Valetta, „oras al palatelor, construit de gentlemeni pentru gentlemeni”. Daca sunteti in cautarea unei vacante in care sa uitati de zgomotul si agitatia marilor orase, atunci acesta este locul potrivit. In continuare, va prezentam un top al celor mai interesante locuri pe care trebuie sa le vedeti daca ajungeti in Malta.

Catedrala Sf. Ioan

St-Johns-CoCathedral_01

Biserica principala a Cavalerilor Sf. Ioan, Catedrala este una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Europa. Exteriorul frust, sever este in antiteza cu interiorul bogat, acoperit cu aur, marmura sau picturi. Una dintre piesele extraordinare este tabloul lui Caravaggio, cel mai mare si singurul care poarta semnatura artistului: Decapitarea Sf. Ioan.

Camerele de razboi Lascaris

lascariswarrooms_3047858c

In interiorul zidurilor de fortificatii exista tunele in care cu secole in urma traiau sclavii apartinand ordinului Sf. Ioan. In al doilea razboi mondial, aici s-au stabilit cartierele de comanda ale britanicilor si ale aliatilor. Astazi pot fi vizitate camerele din care se conduceau operatiunile, dotate cu harti, telefoane, sisteme de comunicatii.

Catedrala si Muzeul din Mdina

St_Pauls_Cathedral_Interior_5_(6801340614)

Pana in 1816, inainte de aparitia Catedralei sf. Ioan, Catedrala din Medina era singura de pe insula. Interiorul sau este aproape la fel de impresionant precum al Catedralei Sf. Ioan, iar mormintele din podea, acoperita cu marmura colorata, se pot vedea mult mai bine, deoarece nu sunt acoperite, asa cum se intampla in Valetta, pentru a le proteja. Muzeul are o colectie impresionanta de argintarie bisericeasca, sabii si sculpturi in lemn create de Albert Durer.

Hipogeul Hal Saflieni

hipogeum

Complexul subteran este fabulos si adaposteste unele dintre cele mai vechi situri funerare si religioase din lume. A fost construit de aceiasi oameni care au construit si templele preistorice din Malta, datand intre 3600 si 2500 i.Hr. Complexul are trei nivele si se estimeaza ca peste 7000 de cadavre au fost depozitate aici pentru o perioada de mai bine de 1000 de ani. Pentru a le conserva in mod corespunzator, numai 10 turisti / ora pot vizita structura, astfel ca este nevoie sa rezervati cu mult timp in avans bilet, daca doriti sa le vedeti.

Mnajdra si Hagar Qim

hagarqimtemple_3047870c

Templele preistorice din Malta sunt printre cele mai vechi cladiri din piatra din lume, mult mai vechi si mai sofisticate decat Stonehenge. Fiecare dintre ele contine numeroase camere, pardoseli, acoperisuri, usi monumentale, mobila de piatra.

]]>