Sus

O seara turceasca traditionala este un eveniment la care oricine si-ar dori sa participe macar o data. Reprezentatii teatrale, muzica traditionala, celebrul dans din buric fac parte din spectacolele organizate la restaurante, care te fac sa intri in atmosfera orientala autentica.

Restaurante din Istanbul organizeaza seri turcesti, unde imbina mese traditionale cu muzica si dansul, oaspetii avand astfel ocazia sa descopere si sa experimenteze cultura locala intr-un mod foarte placut. Daca alegeti ca mod de distractie un astfel de spectacol, fiti pregatiti sa va „teleportati” in vremurile celor 1001 nopti din povestile Seherezadei.

Si un mic sfat din partea noastra: pentru ca experienta sa fie completa, nu uitati sa cereti si o „hookah” sau narghilea. Restaurantele si barurile din Istanbul sunt foarte bine aprovizionate in aceasta privinta. Iar ca desert, puteti incerca suetlac, versiunea locala a budincii de orez. Legenda spune ca suetlac-ul preparat pe vremuri in Palatul Topkapi continea apa de trandafiri. Nu garantam ca restaurantele din Istanbul folosesc apa de trandafiri, dar, in schimb, puteti da o aroma deosebita preparatului cu alune de padure si stafide.

Experimentati o noapte turceasca la Istanbul, in 2015! Vedeti plecarile noastre aici.

]]>