Sus

Am vorbit despre frumusetea istorica si arhitecturala a Istanbulului, despre preparatele culinare delicioase, a venit momentul sa vorbim si despre o activitate draga tuturor, dar mai ales femeilor: shopping-ul. Iata in continuare 10 lucruri pe care iti recomandam sa le cumperi din Istanbul, raiul negustorilor si casa Marelui Bazar.

1. Condimente din Bazar

Ierburile si condimentele din Marele Bazar o sa te hipnotizeze.

spice

2. Ceai

Poti sa il iei pentru tine sau cadou pentru prietenii de acasa. Cred ca aromele vor fi atat de placute, incat nu nu te vei abtine sa cumperi cate putin din fiecare sortiment.

tea

3. Cafea turceasca

Fie ca esti sau nu bautor de cafea, aroma bogata si seturile de cesti pentru cafea o sa te vrajeasca. Macar drept cadou pentru un prieten bun si tot vei cumpara cateva.

shopping-in-istanbul-tea-and-coffee-sets-600x400

4. Haine lucrate manual

De la rochii si bluze pana la esarfe, vestimente in culori aprinse, lucrate manual sunt reprezentative pentru bazarurile din Istanbul. Calitatea materialelor si veselia modelelor te indeamna sa iei cu tine cat mai multe.

scarf

5. Ceramica

Ceramica traditionala turceasca este la fel de vesela ca si hainele. Nu-i asa ca o piesa, doua ti-ar inveseli putin casa?

4899332-classical-turkish-ceramics-on-the-bazaar

6. Covoare

Covoarele turcesti sunt renumite de secole. Erau nelipsite din palatele conducatorilor otomani si considerate daruri dintre cele mai pretioase. In 2011, ziarele au scris ca Ben Affleck a cumparat 6 covoare in valoare de 167.000 euro din Marele Bazar din Istanbul.

carpet

7. Amuleta

Ochiul turcesc protejeaza impotriva fortelor malefice, de aceea femeile il poarta sub forma de bratari si cercei si il vei vedea agatat la usile caselor, geamurile masinilor sau pe imbracamintea nou-nascutilor. To Ward-off the Evil Eye

8. Un costum de dans

Cadanele si dansul turcesc au fascinat de-a lungul secolelor atat pe turci, cat si pe europeni. Daca tot ai ajuns in Marele Bazar, ar fi pacat sa pleci fara un costum specific de dans.

costum

9. Bijuterii

Este un lucru stiut ca noi, romanii, am avut si, poate ca inca mai avem, o slabiciune pentru aurul turcesc. Sa nu uitam ca Grand Bazar este cel mai mare bazar de bijuterii din lume. Delicatetea si ingeniozitatea formelor te vor cuceri. jewels

10. Antichitati

Decoratiuni, covoare, ceasuri vechi – iubitorii de antichitati vor crede ca au ajuns in rai.

antic

]]>