Sus

Zakynthos, Floarea Estului, este inzestrata cu plaje splendide scaldate de ape in nuante de smarald si safir, cu golfuri izolate, cu stanci abrupte, acoperite de vegetatie bogata… Are tot ceea ce trebuie pentru ca vizitatorul care vine o data aici sa nu mai vrea sa plece. Sau sa revina cu prima ocazie. Asta s-a intamplat si cu faimosii Aristotel Onassis si Maria Callas, care au debarcat pe insula in perioada Pastelui, 1962, de pe iahtul Christina.

Cum au fost primiti? Cu entuziasm, aplauze si multa curiozitate. De indata ce au pasit pe strazile din Zante, localnicii i-au recunoscut si s-au inghesuit sa ii vada indeaproape. Cei doi musafiri celebri au petrecut seara in sud, in Argassi, oprindu-se la doua taverne: Mimosa si Granada. Amandoi au fost impresionati de fermitatea si perseverenta cu care localnicii si-au refacut viata dupa cutremurul din 1953, care zguduise insula din temelii.

Daca Onassis a fost impresionat de potentialul insulei de a deveni un obiectiv turistic important, Callas a fost coplesita de calitatea muzicii de pe insula. Astfel, ca cei doi si-au propus sa revina in acest colt de rai si au si facut-o, in vara anului 1964.

Vreti sa explorati Zakynthos? Veniti cu noi! Vedeti ofertele noastre aici.

]]>