Sus

Cum multi dintre voi si-au rezervat deja sejurul pentru vara aceasta sau urmeaza sa il rezerve, ne-am gandit sa va facem pofta de… Zakynthos. Va sfatuim sa testati tavernele pe care vi le recomandam si veti fi incantati de preparatele delicioase, ospitalitatea gazdelor, decorul minunat si atmosfera prietenoasa.

Taverna Dionisis Grill – Tsivilisi

tsilivi_grill-houses_dionisios-grill-house

Unul dintre avantajele acestei taverne este ca se afla aproape de Studio Odysseas. Dar, inainte de toate, mancarea este foarte buna, portiile sunt mari si preturile – mai mult decat acceptabile. Gazdele sunt foarte prietenoase si ofera vin, desert sau fructe de sezon din partea casei. La atmosfera minunata contribuie si muzica traditionala greceasca, care asigura mereu fondul sonor la Dionisis.

Taverna Golden Fish – Tsivilisi

goldenfish4

Recomandam Golden Fish pentru o masa rapida si economica: incearca aici renumitele frigarui (suvlaki) si gyros-ul grecesc. Te sfatuim sa incerci si dulciurile,cu adevarat delicioase (de exemplu, banoffee – o prajitura cu banana, sos caramel si crema proaspata).

Taverna Stars – Argassi

11407184_10153230369291998_6744669524345010724_n

Taverna Stars este locul perfect ca sa incerci felurile de mancare specifice insulei (sofrito – purcelus fraged cu legume la cuptor si stifado – friptura de iepure cu sos de rosii si ceapa arpagic). Trebuie neaparat sa incerci vinurile locale, de exemplu Verdea- un vin sec, auriu-verzui cu un gust deosebit.

Taverna Granada – Argassi

10365808_1483009305268982_3096365873828746914_n

Este o minunata taverna afalta pe malul marii, ale carei mese sunt umbrite de maslini si palmieri. Privelistea catre vasele de croaziera este unica, iar mancarea atat de buna incat creeaza dependenta!

Taverna Spartakos – Zante

spartakos6

Aflata pe Strada Marina, pe faleza, Spartakos serveste specialitati de peste proaspat (in fiecare dimineata pescarii aduc in port pestele prins in timpul noptii) si isi bucura musafirii cu cea mai gustoasa supa de peste de pe insula, dar si cu alte feluri de mancare specifice zonei (de exemplu, Briam – legume la cuptor).

Restaurant Avanti – Laganas

laganas_restaurants_avanti-restaurant

Aflata in apropierea studiourilor Nikolas, Avanti te incanta cu peste proaspat, fructe de mare  si – fapt destul de rar pentru o insula greceasca, cu supe proaspete de pui, rosii sau ciuperci. Preturile sunt bune, iar servirea – ireprosabila.

]]>