Sus
navagio

Zakynthos sau Zante (cum ii spuneau venetienii) este insula ideala pentru turistii iubitori de frumusete, fiind bogata in peisaje mirifice, plaje de basm, traditii, istorie si cultura.

Util

A treia cea mai mare insula dintre insulele ionice, Zakynthos are o coasta de 123 km si un climat bland temperat, aflandu-se in estul Marii Ionice, la 20 km de Grecia continentala si 15 km de Kefalonia. Vaile fertile, vegetatia luxurianta, cele peste 7000 de specii de flori, golfuletele intime cu plaje cu nisip matasos si ape senine, linistite, i-au adus binemeritatul nume de Floarea Levantului.

Pe scurt despre Zakynthos

Orasul Zante este extrem de ofertant pentru turisti, care se pot plimba prin piata Sfantului Marcus si vizita Muzeul Solomon si Kalvos. Piata Sfantului Solomon incanta prin arhitectura neoclasica, iar Muzeul Bizantin este popular datorita icoanelor si frescelor medievale.

Partea salbatica a insulei este fermecatoare, astfel ca orice turist care a poposit in Zakynthos va va sfatui cu caldura sa explorati fiecare coltisor. Satele montane (Keri, Lithakia, Maherado, Koiliomeno) sunt vestite pentru pitorescul lor, pentru ospitalitatea de neintrecut a localnicilor, dar si pentru arta culinara ireprosabila si vinurile minunate. Felurile de mancare locale, branzeturile vestite, deserturile, dar si vinul demisec Mastelado va vor ramane in memorie pentru o perioada foarte lunga de timp. Povestile cantate la taverne, cramele vechi, pesterile albastre, imaginea epavei scufundata in zilele noastre in nisip, pestera Sfantului Damian sunt doar cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le vedeti cu ochii vostri.

In Zakynthos, stancile abrupte par sa se pravaleasca direct in apa de colbalt si smarald a marii, fiind despartite doar de fasii de nisip pe care testoasele Caretta – Caretta isi depun ouale. Protejate de lege, simpaticele broscute testoase isi depun ouale an de an pe plaja Lagana (8 km) si Geraka (17 km).

Cand veniti in Zakynthos, trebuie sa fiti pregatiti pentru un univers complet diferit de tot ceea ce ati cunoscut pana atunci. Nu uitati ca in dialectul local „reparo” inseamna „relaxare”, „odihna”, iar cuvantul are dimensiuni mult mai profunde decat cele pe care le stiati dumneavoastra.

]]>