× Hello Holidays

Clever Holidays | Maramures | 5 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Clever Holidays | Maramures | 5 zile - Autocar | 2021
Itinerar:
Sighisoara - Bistrita - Borsa - Bisericile Poienile Izei, Barsana, Budesti si Sapanta - Sighet - Moisei - Bisericile Rogoz si Rohia - Mocanita Valea Vaser - Manastirile Moldovita si Voronet 

BONUS! GRATUIT 4 CINE la achitarea de la inscriere a celor 2 excursii optionale

ZIUA 1  BUCURESTI - SIGHISOARA - BISTRITA - BORSA (cca. 525 km)

   Pornim la 06:00 din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor). La Sighisoara (obiectiv UNESCO), admiram singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje” unite prin Scara acoperita. Sus se afla Biserica din Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul din sec. XIV, are o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit si simbolul Sighisoarei, fiind Turnul cu Ceas, avand 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne plimbam pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula. Continuam spre Bistrita si facem un popas in centrul orasului, prilej de a admira Biserica Evanghelica (patrimoniu istoric de sec. XVI), monument de arhitectura reprezentativ pentru tranzitia de la stilul gotic la cel renascentist. Sosire la Borsa, pentru cazare la hotel Paltinis (sau similar).

ZIUA 2  BORSA - Bisericile BARSANA, BUDESTI si SAPANTA - Cimitirul Vesel - SIGHET (cca. 230 km)

   Mic dejun, timp liber in statiune sau optional (95 lei/pers), excursie la Man. Barsana, atestata din sec. XIV, care a fost desfiintata la sf. sec. XVIII, vechea biserica de lemn (monument UNESCO) fiind mutata de sateni in 1806 mai aproape de vatra satului. Complexul monahal actual a fost recladit in 1994, in stil traditional extrem de pitoresc si cuprinde: intrarea pe sub turnul clopotnita, biserica in stil maramuresean, pana nu de mult cea mai inalta biserica de lemn din lume, cladirea Staretiei, Casa Artistului (pt. a gazdui creatori de frumuseti sacre), chilii si anexe gospodaresti si un Muzeu al istoriei zbuciumate a manastirii. Excursia optionala continua spre Biserica de lemn din Budesti (datata 1643), ce pastreaza picturi murale de sec. XVIII si camasa de zale a haiducului Pintea Viteazul. Ne deplasam apoi spre Sighetu Marmatiei (atestat documentar in sec. XIV si care timp de peste sase veacuri a fost capitala regiunii), cu Muzeul Satului Maramuresan, deschis in 1981, ce cuprinde 30 de gospodarii, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric. Urmeaza Cimitirul Vesel de la Sapana, faimos pentru crucile viu colorate, inedite prin picturile naive si versurile in nuante umoristice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate aici. Vizitam si Biserica de lemn a Manastirii Sapanta - Peri, considerata cea mai inalta biserica de lemn din lume (78 m). Revenim apoi la hotelul din Borsa pentru cazare.

ZIUA 3  BORSA - Bisericile POIENILE IZEI si ROGOZ - Manastirea ROHIA - MOISEI (cca. 225 km)

   Mic dejun. Timp liber in hotel sau optional (85 lei/pers), excursie la Biserica de lemn Poienile Izei, construita in 1632 (sunt indicii ca ar putea fi chiar o data anterioara in sec. XV) si inclusa in patrimoniul UNESCO, nu a fost afectata de invazia tatara din 1717, fiind una din cele mai frumoase si bine conservate biserici din Maramures. Excursia optionala continua spre Manastirea Rohia, construita in stil maramuresean in Tara Lapusului in 1923. Preotul paroh din Rohia a ridicat manastirea in memoria fiicei sale Anuta, pe care a pierdut-o la varsta de numai 10 ani. Unicitatea acestui sfant lacas este data si de bogata biblioteca cu peste 40.000 de carti si reviste cu tematica variata: istorie, arheologie, arta, poezie si proza, muzica, stiinte, etnografie, filosofie, psihologie precum si biografii, memorii sau jurnale. Excursia optionala continua cu o alta bijuterie inclusa in patrimoniul UNESCO, biserica de lemn Rogoz, datand din 1663. Cu o arhitectura mai putin intalnita, biserica este bogat decorata atat pe exterior, cat si in interior, unde pictura din 1785 impresioneaza si astazi credinciosii si vizitatorii. Revenim apoi la Mausoleul de la Moisei, dedicat victimelor masacrelor hortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizat aici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt masti traditionale maramuresene si doar 2 chipuri umane in memoria martirilor ucisi pentru vina de a fi romani. Ne intoarcem la hotel Paltinis pentru cazare.

ZIUA 4  BORSA - MOCANITA de pe Valea VASERULUI (cca. 45 km)

   Mic dejun. Dimineata devreme ne deplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumita mocanita, un tren cu aburi cu ecartament ingust construit in 1932, pentru a transporta busteni, functionand in prezent in scop turistic, una din atractiile emblematice din Romania. Dupa amiaza ne intoarcem la Borsa, pentru a ne bucura de facilitatile oferite de celebra statiune. Cazare.

ZIUA 5  BORSA - Manastirile MOLDOVITA si VORONET - BUCURESTI (cca. 595 km)

   Mic dejun. Pornim spre Man. Moldovita din sec. XVI, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Admiram frescele excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza alt obiectiv UNESCO, ctitorie a lui Stefan cel Mare: Man. Voronet (sec. XV), considerata “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pt. acea vreme), a carei pictura interioara dateaza din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Sosim in Bucuresti seara, functie de trafic si conditii meteo.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. FIRST MINUTE - 5% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, NU vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (20-24 persoane) se va achita un supliment de 35 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 20 pers. (15-19 persoane) se va achita un supliment de 55 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR LA DUS

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PLOIESTI

Petrom - Metro

07.00

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

07.30

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

09.00

 SIGHISOARA

H. Transilvania, str. N. Filipescu 1A

10.30

 TG. MURES

 OMV 1 Dec. 1918 nr. 256, H. Sandoria

13.00

 

DEBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR LA RETUR

Orasul

Locul de intalnire

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

BACAU

Parcare STADION Municipal

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

14 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

14 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentia de turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate. 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn