× Hello Holidays

Capitale Balcanice si Medjugorje

Medjugorie, Bosnia si Hertegovina

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului

31.05 | 7 zile – 6 nopti Bucuresti – Sofia - Skopje - Tirana – Kotor- Dubrovnik – Medjugorje - Sarajevo – Belgrad – Bucuresti

Descriere Program

Ziua 1 BUCURESTI – SOFIA – SKOPJE
Intalnire la ora 04.30 in parcarea Academiei Militare Romane(Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare la ora 05.00, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Skopje. Pe traseu ne oprim in frumoasa capitala bulgara si vizitam Catedrala Alexander Nevski – mandria orasului. Dupa-amiaza sosim la Skopje si descoperim centrul orasului intr-un tur pietonal – Piata Macedonia – cu ale sale statui impresionante – Alexandru Macedon calare pe calul sau se inalta la 26 de metri deasupra pietei, Casa Maicii Tereza, Teatrul, Muzeul de Arheologie, Bazarul. Seara cazare in Skopje, hotel 3*. Optional cina.

Ziua 2 SKOPJE – TIRANA - SHKODER
Mic dejun. Pornim spre Albania, pe traseu ne oprim pe malul Lacului Ohrid – cel mai adanc lac din Peninsula Balcanica, pentru o scurta pauza de fotografii. Urmatorul popas il vom face in capitala Albaniei – Tirana, in Piata Skanderberg si vom vizita Moscheea Ethem Bey – ce prezinta fresce cu copaci, cascade si poduri, rare pentru arta islamica si Turnul cu ceas. Seara ajungem in Shkoder – unul dintre cele mai vechi orase ale tarii, fondat in anul 400 i.Hr, pe malurile Lacului Skadar. Cazare hotel 3*. Optional cina.

Ziua 3 SHKODER – KOTOR – DUBROVNIK – MEDJUGORJE
Mic dejun. Azi ne vom bucura sufletele cu peisaje de vis si cetati intrate in Patrimoniul UNESCO. Vom traversa granita in Muntenegru si prima oprire o vom face la Kotor, pentru a vizita vestita cetate. Ne continuam drumul pe Coasta Dalmata, pentru a trece in Croatia si a vizita orasul Dubrovnik – perla  Marii Adriatice. Dupa plimbarea pietonala in inima centrului istoric al orasului ne indreptam spre Medjugorje. Seara cazare si cina pensiune 3*.

Ziua 4 COLINA APARITIILOR – MOSTAR – CASCADA KRAVICE
Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre vestita Colina a Aparitiilor si incepem ascensiunea spre locurile in care Sfanta Fecioara S-a aratat. Dupa pranz ne indreptam spre Mostar – orasul renascut din propria cenusa, asezat glorios in valea raului Neretva. Traversam vechiul pod, construit de otomani in 1566 pentru o plimbare in centrul vechi – Muslibegovica – cea mai veche casa musulmana din Balcani, baile publice Austro –Ungare. Incheiem ziua cu o vizita la Cascada Kravice –supranumita Mica Niagara. Seara cazare si cina pensiune 3*.

Ziua 5 OPTIONAL EXCURSIE LA SPLIT
Mic dejun. Timp liber la Medjugorje, sau optional excursie la Split – cel mai mare oras de pe coasta croata a Marii Adriatice, intrat in patrimoniul UNESCO, datorita unei istorii indelungate, inceputa cu 1700 de ani in urma. Orasul ne va intampina cu intrarile monumentale in Palatul lui Diocletian – Poarta de Aur, Argint, Arama si Fier. Labirintul stradutelor din Split ne va duce inevitabil la piata central. Magnifica vedere asupra orasului Split si a imprejurimilor sale va va fi dezvaluita daca urcati pe clopotnita inalta de 60 de metri a bisericii Sf Domnius. Scenele din viata lui Hristos,datand din secolul 13, aflate pe poarta de lemn a catedralei, reprezinta o introducere a comorilor pe care le pastreaza Split in trezoreria sa. Timp liber la mare. Seara ne intoarcem la Medjugorje, cazare si cina pensiune 3*.

Ziua 6 MEDJUGORJE – SARAJEVO – BELGRAD
Mic dejun. Plecare spre Sarajevo – capitala cosmopolita a Bosniei, oras reprezentativ pentru expresia “ ce nu te omoara te face mai puternic”. O plimbare pietonala prin centrul vechi ne poarta prin istoria Balcanilor – Gazi Husrev Bey – moscheea, Catedrala Romano Catolica, biserica veche si noua sarba, dar si Templul Evreiesc, coexista pasnic in acelasi perimetru. Seara sosim la Belgrad, timp liber sau optional cina festiva in zona boema a orasului – Skardalija. Seara cazare hotel 3*.

Ziua 7 BELGRAD – BUCURESTI
Mic dejun. Ne bucuram de o plimbare pietonala in centrul vechi, pe vestita strada Cnez Mihailova, continuam cu o oprire la Catedrala Arhanghelul Mihail si o vizita a cetatii Kalemegdan. Ultimul popas in capitala sarba o vom face la Catedrala Sf Sava, ridicata pe locul in care moastele Sfantului au fost arse de armata otomana. Dupa pranz plecam spre tara, pe traseu ne oprim pe malurile Dunarii la Cazane. Sosire tarziu seara, in functie de formalitatile vamale.

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Grup minim 40 pers.
ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala
* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* In cazul unui grup mai mic de 40 persoane ( 30-39 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;
Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja investitia in pachetul turistic, atat inainte de plecare , in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn