× Hello Holidays

IRLANDA si Irlanda de Nord avion

Dublin, IRLANDA

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Ziua 1. BUCURESTI -DUBLIN -CASHEL (cca. 170 km)

Intalnire la 14.30 in aeroportul Otopeni pentru imbarcare la zborul spre Dublin -Irlanda. Transfer la hotelul din zona Cashel pentru cazare.

 

Ziua 2. ROCK OF CASHEL -CORK -CAST. BLARNEY -KILLARNEY (cca. 175 km)

Mic dejun. Incepem vizita la Rock of Cashel, unul din obiectivele cele mai impresionante din Irlanda, reprezentativ pentru civilizatia celtilor. Cel mai vechi si cel mai inalt este Turnul Rotund, care are cca 28 m inaltime si dateaza din jurul anului 1100, alaturi de Capela regelui Cormac Mac Carthaigh, consacrata in 1134 si de Catedrala din sec. XIII, care se continua cu un vast castel cu fortificatii masive. Deplasare spre Cork, al doilea oras ca marime al tarii, unde ne bucuram de un tur pietonal in centrul istoric: Catedrala Sf. Fin Barre, construita in sec. XIX in stil Neogotic, Fortul Elizabeth, English Market -piata alimentara cu o frumoasa arhitectura de sec. XIX si Strada Sf. Patrick, principala strada comerciala a orasului. La doar cativa km langa Cork, vizitam ruinele castelului medieval Blarney, cu faimoasa piatra a Elocventei, despre care legenda spune ca vizitatorii care o vor saruta, vor deveni oratori elocventi. Seara suntem asteptati la cazare in zona Killarney.

 

Ziua 3. RING OF KERRY: Castelul ROSS, Casa Muckross, Cascada TORC, Ladies View, Kenmore, Casa Derryanane, Cahersiveen

Dupa micul dejun, timp liber la Killarney, sau excursie optionala (35 euro) pe unul din cele mai faimoase drumuri panoramice din lume -Ring of Kerry, construit circular de-a lungul coastelor peninsulei Iveragh. Cei cca 180 km ai traseului, strabat si Parcul National Killarney, cu cei peste 100 de kilometri patrati ai sai, desemnat Rezervatie a biosferei UNESCO. Vom fi fascinati de peisajele incantatoare cu paduri seculare frematand de o fauna bogata, de lacuri montane si cascade spectaculoase, plaje salbatice si ruine de constructii medievale. Spre seara, ne intoarcem la acelasi hotel din Killarney pentru cazare.

 

Ziua 4. LIMERICK -Cast. BURNATTY -CLIFFS OF MOHER -GALWAY -SILGO (cca. 395 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Limerick, al 3-lea oras ca marime din Irlanda, unde intr-un tur pietonal, descoperim: Castelul Regelui John, unul dintre cele mai bine conservate castele normande din Europa, construit de Regele John in anul 1200, Palatul Episcopal -cu o fatada clasica in stilul palladian englez, si Catedrala Sf. Maria. Catedrala, cea mai veche constructie din oras, a fost ridicata in 1168 pe locul vechiului Palat Regal, elemente ale acestuia fiind incorporate in structura actuala a cladirii. Foarte aproape de Limerick vizitam Castelul Burnatty, o fortareata ridicata intre sec. XIII -XV si restaurata impresionant la mijlocul sec. XX. Langa castel putem admira si Parcul Folcloric, cu case si gospodarii reprezentative ale satului traditional irlandez din sec. XIX. Urmeaza Cliffs of Moher, cel mai emblematic obiectiv natural al Irlandei, unde falezele salbatice de peste 200 m inaltime, se “pravalesc” vertical in valurile Atlanticului, dand nastere unor peisaje ametitoare. In drum spre Ballina, facem o ultima oprire in Galway si ne bucuram de stradutele inguste si pitoresti, cu pub-uri pline de animatie. Cazare la Silgo.

 

Ziua 5. Castelul COOL -Castelul DUNLUCE -GIANT’S CAUSEWAY -BELFAST (cca. 315 km)

Mic dejun. Traversam in Irlanda de Nord spre Enniskillen, orasel pitoresc unde vizitam castelul Coole, un minunat conac neoclasic din sec. XVIII, amplasat intr-un frumos parc. Inainte de a ne caza la hotelul din zona Belfast, optional (35 €) excursie la la ruinele Castelului Dunluce, martorul a secole de zbuciumata istorie irlandeza si la Giant’s Causeway, primul obiectiv inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din Irlanda de Nord, spectaculoasa faleza formata din mii de coloane de bazalt. Seara, ne intoarcem pentru cazare la hotelul din zona Belfast.

 

Ziua 6. BELFAST -Casa RUSSBOROUGH -GLENDALOUGH -DUBLIN (cca. 295 km)

Mic dejun. In Belfast -capitala Irlandei de Nord, descoperim frumusetile orasului intr-un tur panoramic -Castelul, Piata Queen si Turnul cu Ceas, Primaria, Parlamentul si Catedrala Sfanta Ana. La amiaza pornim spre Dublin. Inainte de a ne caza la hotelul din zona Dublin, excursie optionala (25 €) in apropiere de Dublin, la Casa Russborough si la complexul Monahal Galendalough. Considerata resedinta cea mai frumoasa si cu cea mai lunga fatada din Irlanda, masurand 210 m, aceasta impunatoare casa construita la jumatatea sec. XVII, este un minunat exemplu al arhitecturii clasice in stilul palladian, ce gazduieste si o importanta colectie de opera de arta. In continuarea excursiei optionale, urcam valea glaciara Galendalough spre asezarea monahala medievala timpurie, fondata in sec. VI de Sf. Kevin, dar care a inceput sa intre in declin dupa sec. XIII. Din fericire clădirile care au supraviețuit datează probabil între sec. X și XII, cand mănăstirea în perioada sa de glorie a inclus ateliere, zone pentru scrierea și copierea manuscriselor, case de oaspeți, o infirmerie, clădiri agricole și locuințe atât pentru călugări, cât și pentru o mare populație laică. Ne intoarcem pentru cazare la un hotel din zona Dublin. Seara va propunem o vizita la binecunoscutul Temple Bar, prilejul ideal de a degusta o bere Guiness sau un whisky irlandez Old Jameson.

 

Ziua 7. DUBLIN -BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata eliberam camerele, depozitam bagajele in camera de bagaje de la receptie si ne bucuram de turul orasului Dublin, cu principalele atractii -Catedrala Sf. Patrick, cea mai mare biserica din Irlanda, construita 1191-1270, Biblioteca Trinity College, Monumentul Mileniului, Primaria, Castelul Dublin -folosit in prezent pentru receptii de stat importante. Dupa amiaza timp liber in Dublin pentru vizite individuale si shopping. Seara, imbarcare in microbuzul (sau midi autocarul) de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Azi 10 03 2024 am fost intr o excursie de 1 zi minunată, multumesc atât șoferului cât și ghidului ptr faptul că ne au facut ziua frumoasă

Constantin Marinita, 10.03.2024 Citeste mai mult

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn