× Hello Holidays

REVELION CHISINAU 2022

Chisinau, Moldova

  • 4

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI - BUZAU - FOCSANI - BACAU - CHISINAU (cca. 525 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Bacau, unde descoperim orasul intr-un tur panoramic. Continuam spre Republica Moldova si seara ajungem in Chisinau, aici descoperim orasul intr-un tur cu autocarul: Universitatea Tehnica, Parlamentul, Gradina publica (cel mai vechi parc din oras amenajat in sec. XIX in stil clasic), cu statuile lui Aleksandr Puskin si Stefan cel Mare si 12 busturi ale clasicilor literaturii romane. Urmeaza Senatul, Arcul de Triumf (sec. XIX) care comemoreaza victoria armatelor rusesti din Razboiul ruso-turc (1828-1829) si care adaposteste in interior un clopot gigant (6,4 t) turnat din turnurile turcesti capturate. Ne petrecem noaptea la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.

 

Ziua 2. CHISINAU - TIRASPOL - CASTEL MIMI - MILESTII MICI (cca. 175 km)

Mic dejun. Continuam vizita in capitala Republicii Moldova si ne indreptam spre Parcul Catedralei si Catedrala Mitropolitana “Nasterea Domnului” (sec. XIX), monument istoric cu un exterior neoclasic si un interior in stil bizantin. Timp liber pentru a vizia Muzeul National de Istorie a Moldovei si pentru a cumpara diverse cadouri pentru cei dragi de acasa, sau excursie optionala (25 euro/pers.) la Tiraspol si Castel Mimi. Ajunsi in Trasnistria, admiram din autocar Cetatea Tighina (sec. XV) construita de Stefan cel Mare si urmam drumul spre Tiraspol- oras “ciudat”, care pare mult mai sovietic decat Moscova din zilele noastre, putand fi comparat cu un adevarat muzeu in aer liber pentru cei interesati de o bizara calatorie in timp. Parcurgem un tur de oras cu autocarul si admiram: Stadionul de fotbal Sheriff, ruinele Cetatii-Fortarete Tiraspol (sec. XVIII) construita in urma Tratatului de la Iasi (dupa Razboiul Ruso-Turc), care stabilea granita dintre Imperiul Tarist si cel Otoman pe Nistru, Muzeul de Istorie locala, Sovietul Suprem al Guvernului cu bustul solemn al lui Lenin, iar in apropiere un tanc sovietic T-34 (care comemoreaza victoria Uniunii Sovietice in al doilea Razboi Mondial). Pe traseul de retur vizitam Castelul Mimi, o incantatoare locatie, inclusa in top 15 al celor mai frumoase vinarii din lume.  Dupa intoarcerea la Chisinau, deplasare optionala (35 Euro/pers.) la crama Milestii Mici, cu degustare de vin.  Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.

 

Ziua 3. CHISINAU - Manastirea CURCHI - ORHEIUL VECHI - CHISINAU (cca. 155 km)

Mic dejun. Timp liber sau optional (25 euro/pers.) deplasarea spre Manastirea Curchi, important monument al arhitecturii basarabene, ridicata in 1773 de fratii Curchi, la inceput sub forma unui schit modest din lemn, iar de-a lungul timpului s-au zidit alte cinci biserici din piatra. Fiind inconjurata de un zid inalt de piatra, in perioada sovietica manastirea a fost transformata in spital de psihiatrie, s-au distrus icoanele, s-au ars cca 4 000 de volume de carte si unele incaperi au devenit depozite. In 1999 a fost redata bisericii, care a refacut-o si in curtea ei a amenajat un parc dendrologic cu specii rare de arbori si arbusti. Urmeaza Orheiul Vechi, cel mai important obiectiv cultural din Republica Moldova, care pastreaza fortificatii, lacase de cult (inclusiv mnastiri rupestre), locuinte, bai, s.a din cele doua perioade majore: tataro-mongola (sec. XIII-XIV) si moldoveneasca (sec.XV-XVI), reunite intr-un Complex Muzeal in aer liber. In “perioada moldoveneasca” Orheiul  fost unul dintre cele mai importante centre de aparare nationala, cand aici exista o cetate (ale carei ruine sunt vizibile) consolidata de Stefan cel Mare si Petru Rares, dar distusa ulterior de Alexandru Lapusneanu la ordinul turcilor. Dupa amiaza revenim la Chisinau si ne pregatim pentru o incantatoare petrecere de Revelion ( 115 Euro/pers.). Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.

Pentru aceasta seara magica, ce marcheaza trecerea dintre ani am pregatit pentru dumneavoastra un meniu imparatesc cu gustari calde si reci, fel principal, desert si Open Bar, totul asezonat cu o atmosfera de poveste si muzica live oferita de Orchestra Dinastiei Valuta. Programul include colinde, tombola cu cadouri si multe alte surprize placute.

 

Ziua 4. CHISINAU - Man. CAPRIANA (cca. 90 km)

Mic dejun intarziat si timp liber in Chisinau sau optional (15 Euro/pers.) pornim spre Manastirea Capriana, una din cele mai vechi din tara, care devine Manastirea domneasca in 1429 in timpul lui Alexandru cel Bun, nepoata egumenului mănăstirii, Marena, ajungand soția domnitorului. Stefan cel Mare, Petru Rares, Al. Lapusneanu si Vasile Lupu, s-au ingrijit de-a lungul timpului de aceasta manastire si totusi la sfarsit de secol XVII aceasta cunoaste o perioada de declin. În perioada sovietică, mănăstirea Căpriana, a avut mult de suferit, averile fiindu-i trecute în proprietatea statului, pentru ca în 1962 să fie devastată și închisă. În chilii a fost deschis un sanatoriu pentru copiii bolnavi de tuberculoză, în biserica „Sfântul Nicolae” s-a organizat clubul sătesc, iar biserica „Sfântul Gheorghe” a fost transformată în depozit. Abia dupa redeșteptarea naționala din 1989, mănăstirea și-a redeschis porțile. Seara participam la o atractiva Cina Festiva de Carnaval (85 Euro/pers.) cu muzica si dans. Cazare la Hotel Manhattan 4* din Chisinau.

 

Ziua 5. CHISINAU - Conacul lui MANUC BEY - BUCURESTI (cca. 545 km)

Mic dejun. Pornim spre Hancesti unde vizitam Conacul lui Manuc Bey, diplomat și negustor armean. Dupa terminarea razboiului ruso-turc din 1806-12, acesta isi lasa afacerile din Bucuresti pe mainile unor oameni de incredere si se mută cu familia la Chisinau, unde cumpara mosia Hincesti, insa moare intr-un accident de calarie, pedepsit pentru tradare de catre otomani. Constructia a fost inceputa de fiul sau si a fost terminata abia de nepotul sau, in spiritul clasicismului francez, cu deschideri largi de ferestre si logii. Dupa al doilea Razboi mondial conacul a trecut in proprietate sovietica si a gazduit o scola de mecanizare, apoi un colegiu de constructii. La inceputul anilor 1970 a fost facuta restaurarea Castelului de vanatoare, iar mai tarziu a fost transformat in Muzeu de istorie si etnografie, cu peste 20 de mii de exponate. Continuam drumul spre tara. Sosire in Bucuresti seara, la Academia Militara, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Azi 10 03 2024 am fost intr o excursie de 1 zi minunată, multumesc atât șoferului cât și ghidului ptr faptul că ne au facut ziua frumoasă

Constantin Marinita, 10.03.2024 Citeste mai mult

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn