Revelion la SARAJEVO
Sarajevo, Bosnia si Hertegovina
- 3

Cauta vacanta dorita
Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos
Descrierea Hotelului
Program Detaliat
Ziua 1. BUCURESTI- SIBIU – TIMISOARA (cca. 550 km)
La ora 06:00 dimineața, plecăm din parcarea Academiei Militare-Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Serbia. Pe traseu ne oprim si facem un tur pietonal in centrul vechi al orasului Sibiu- Piata Mare, Muzeul Brukenthal, Biserica romano-catolica Sfanta Treime, Catedrala Evanghelica Sfanta Maria, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului si ne bucuram de o pauza la Timisoara, pentru vizitarea Catedralei Mitropolitane Ortodoxe si a centrului istoric – Palatul Culturii, Muzeul Castelul Huniazilor, Opera, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Sinagoga din Cetate, Palatul Bruck, Piata Unirii, Catedrala romano-catolica. Seara optional cina cu degustari de bere la Fabrica de bere Timisoareana (20 Euro/pers.). Cazare la hotel de 3*.
Ziua 2. TIMISOARA - NOVI SAD – SARAJEVO (cca. 430 km)
Dupa micul dejun plecam spre Novi Sad, unde facem o plimbare pornind din Piata Libertatii cu Primaria si Catedrala Catolica Sf Fecioara Maria si continuam cu Palatul Episcopal, Catedrala Ortodoxa Sf Gheorghe pentru a traversa Parcul Dunavski si a imortaliza impresionanta priveliste oferita de Dunare si fortareata Petrovaradin. Strabatem Serbia pentru a ajunge in Bosnia- Hertegovina, unde vizitam capitala tarii- Saraevo, candva un oras prosper, care a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in 1984. In timpul razboiului care a dus la desfiintarea Iugoslaviei, Saraevo a suferit cel mai lung asediu din perioada moderna (mai mult si decat Stalingrad): 1425 de zile intre 1992 - 1996. Dupa razboi, orasul a renascut incredibil de rapid, devenind in 2014 Capitala Culturala Europeana. Cazare Sarajevo, la hotel de 3*.
Ziua 3. SARAJEVO
Mic dejun. Descoperim orasul intr-un tur pietonal - Catedrala catolica, Moscheea Gazi Husrev- Bey, cea mai importanta moscheie a tarii, construita in sec. XVI, Vechiul Bazar Baščaršija, Primaria, precum si Podul Latin, construit in 1541, cel mai vechi pod din oras, locul unde in 1914 Ducele Franz Ferdinand al Austriei a fost asasinat impreuna cu sotia sa. Timp liber in zona veche si in bazar. Dupa amiaza optional vizita la Muzeul Tunelului, aflat la 12 km de oras, aici aflam istoria celui mai lung asediu din perioada moderna, singura legatura a oamenilor din Sarajevo cu lumea pornea din curtea familiei Kolar si insemna 800 de metri de mers pe sub pamant, cocosat, prin noroi si intuneric, strabatand asa numitul „Tunel al Vietii”. Seara cazare la acelasi hotel de 3*. Optional Cina Festiva de Revelion (65 Euro/pers). La multi ani 2021 !!!
Ziua 4. SARAJEVO – MOSTAR – MEDUGORJE (cca. 310 km)
Mic dejun intarziat. Timp liber in Sarajevo sau optional ne indreptam spre Medugorje, mica localitate devenita important loc de pelerinaj, in anul 1981 sase tineri au inceput sa povesteasca despre viziunile lor cu Sfanta Fecioara Maria. Continuam cu Mostar, oraselul pitoresc renumit prin Podul de piatra cladit in timpul sultanului Soliman Magnificul in sec. XVI, cel mai elocvent exemplu de arhitectura islamica in Balcani. Recladit dupa razboiul Bosniac, podul are 28 m lungime si 20 m inaltime, fiind inclus in patrimoniul UNESCO. De altfel, insasi denumirea orasului s-ar traduce “pazitorii podului”, localnicii organizand si o competitie anuala de sarituri de pe pod in apele turcoaz ale raului Neretva. Seara revenim la Sarajevo, cazare la acelasi hotel de 3*.
Ziua 5. SARAJEVO – BELGRAD (cca. 295 km)
Mic dejun. Plecam spre Serbia, pentru a ajunge dupa pranz in capitala sarba. Descoperim Belgradul intr-un tur panoramic de autocar – Biserica Sfantul Sava, Piata Slavia, Palatul Belgrad, Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala in Kalemgdan si recapitulam istoria milenara a Fortaretei Belgrad, situata la confluenta raului Sava cu fluviul Dunarea. Continuam cu centrul istoric al urbei pe vestita strada Knez Mihailova cu vizita la Biserica Arhangelul Mihail. Spre seara va invitam sa descoperiti pitorescul cartier Skardalija (supranumit Montmartre-ul belgradean ) intr-un program optional si recomandat (35 euro/pers.) . Zona s-a dezvoltat incepand din a doua parte a secolului 19, datorita numerosilor artisti ce si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla unele dintre cele mai cunoscute restaurante locale, prilej pentru a degusta din deliciile bucatariei sarbesti intr-un program optional. Seara cazare in Belgrad, hotel de 3*.
Ziua 6. BELGRAD – DROBETA TURNU SEVERIN -BUCURESTI (cca. 685 km)
Mic dejun. Timp liber in oras sau excursie optionala (10 euro/pers) la Muntele Avala - situat la 17 km de oras – aici este locul unde se afla turnul de televiziune si Monumentul eroilor din 1912-1918. Inainte de pranz plecam spre tara, pe traseu facem un scurt popas pe malul sarbesc al Dunarii si urmand traseul Drobeta Turnu Severin – Craiova – Pitesti ne indreptam spre Bucuresti, unde sosim la Academia Militara dupa ora 23.30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.
Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.
Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.
Recenzii
Scrie si tu o recenzie!




CE ZIC CLIENTII NOSTRI
intra in comunitatea noastra