Sus
excursii aproape de bucuresti

Simți nevoia să pleci într-o vacanță, dar nu ai mult timp la dispoziție și nici un buget prea mare? Excursiile de o zi sunt alegerea ideală în acest caz! Iată câteva recomandări de destinații aproape de București.

Snagov

Snagov
La doar 45 km de București, Snagov are destule de oferit pentru o vacanță de o zi. Te poți plimba cu vaporașul pe lac, poți vizita mănăstirea (care se află pe o insulă a lacului), poți admira palatul, unde se organizează și evenimente festive, sau poți face o plimbare prin pădure. Mai mult, în zonă găsești și mănăstirea Căldărușani, Biserica din Lipia și Biserica din Siliștea Snagovului.

Domeniul Știrbei


La doar 20 km de București găsești Palatul Știrbei, construit în anul 1835 și care în prezent, este hotel. De asemenea, Capela Sfânta Treime te va cuceri pe loc datorită arhitecturii sale, deci nu uita să faci și poze!
Citește și: 5 motive să călătorești mai mult în România

Comana


Se află la doar 75 km de București, iar aici vei găsi un parc natural, un parc de aventură, Mănăstirea Comana, balta cu zeci de specii de păsări și pești, dar și casa memorială Gellu Naum. O destinație ideală mai ales pentru familiile cu copii, pentru că cei mici nu vor avea timp să se plictisească.

Urlați


Localitatea se află la numai 80 km de capitală și este o destinație ideală pentru iubitorii de vin. Aici se află numeroase crame unde poți gusta sau cumpăra vin, te poți plimba prin podgorii (pe jos sau cu bicicleta) și, în plus, mai poți vizita și Mănăstirea Vărbilă, Muzeul Conacul Belu și Conacul Urlățeanu.

Bonus: Bulgaria

Balcik
Dacă vrei să pleci într-o excursie de o zi, dar preferi o altă țară, ce-ai spune de Bulgaria? Poți vizita Balcik, Veliko Tarnovo și Plevna începând de la 35 euro – aruncă un ochi peste ofertele noastre AICI.
Bineînțeles, avem și câteva oferte pentru România: Prejmer – Brașov – Bran – Bușteni, Brașov – Parada Junilor și Delta Dunării.