× Hello Holidays

Clever Holidays -PUGLIA si provincia NAPOLI

Napoli, Italia

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -BARI -POLIGNANO A MARE -zona BRINDISI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la 05.00 in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Bari. Cea mai vizitata destinatie turistica din Bari, Bazilica San Nicola, a fost construita in sec. XII in stil romanic, pentru a venera moastele Sf. Nicolae. Strabatand stradutele inguste care formeaza un adevarat labirint de un pitoresc aparte din Bari Vecchia, ajungem la Catedrala San Sabino tot din sec. XII, care prezinta numeroase influnte normande. In apropiere de tarm, Castelul construit initial de bizantini, a fost reconstruit in stil normand in sec. XIII si transformat in palat in sec. XVI. A fost utilizat drept inchisoare, iar astazi gazduieste un muzeu si expozitii de arta temporare. In drum spre hotelul din zona Brindisi, timp liber la spectaculoasa plaja Cala Porto din Polignano a Mare, in apropierea careia se afla podul roman inca functional Dalai Monachile si Grotta Palazzese, restaurant exclusivist construit intr-o pestera chiar pe malul marii.

 

Zilele 1- 3. EXCURSII OPTIONALE

  • ALBEROBELLO (29 €): Istoria locuintelor din calcar cu acoperisuri conice denumite „trulli”, este legată de un edict din sec. XV, care a supus fiecare nouă așezare la a fi impozitata. În 1481, contii proprietari ai teritoriului Alberobello, au impus rezidenților să-și construiască locuințele fără a utiliza mortar, care sa fie incadrate drept clădiri precare și ușor demolabile. Devenite o adevarata emblema a regiunii Puglia, orasul a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar noi il vom admira intr-un tur pietonal prin carierul Rione Monti, pornind dinspre Largo Martellotta catre Chiesa a Trullo, cea mai mare biserica din oras construita in acelasi stil pitoresc.

 

  • MATERA si MARTINA FRANCA (65 €): Casele sapate in stanca de la Matera dateaza din preistorie, probabil din paleolitic, fiind prima asezare umana din Peninsula Italica, si au conferit orasului nu doar includerea in Patrimoniul UNESCO, ci si statutul de Capitala culturala Europeana in 2019. Până în anii 1950, cand guvernul italian a folosit chiar forta in unele situatii la mutarea majoritatii locuitorilor din Sassi di Matera in locuinte sociale din partea moderna a orasului, Sassi a fost o sursă de rușine pentru Italia, un loc al sărăciei, epidemiilor de malarie și rate enorme de mortalitate infantilă, unde oamenii locuiau în peșteri fără electricitate, apă curentă sau canalizare. Din anii 90, s-a promovat regenerarea Sassi ca o atracție turistică pitorească cu ajutorul guvernului italian si a UNESCO. Martina a fost fondat în sec. X de refugiații invaziei arabe din Taranto si a început să înflorească dupa 1310, când Filip de Anjou i-a acordat scutiri de taxe și alte privilegii, ceea ce a atras familii nobile și oameni de afaceri. Orașul a devenit atât de bogat încât s-au construit un castel, ziduri defensive cu 24 de bastioane solide si cel putin 20 de palate elegante și peste 15 biserici. Intrand prin Poarta Sf. Stefan spre P-ta Roma, admiram fastosul Palat Ducal, apoi stradutele inguste, pietele aerisite si clădirile grațioase în stil renascentist,  baroc și rococo, cu balcoane cochete, pana in Piata Plebiscito. Aici ne va incanta o adevarata bijuterie, Bazilica San Martino (monument UNESCO), cladita incepand cu 1747 in stil rococo, pe locul vechii biserici romanice din sec. XIV, grav avariata de un cutremur.

 

  • LECCE si OTRANTO (59 €): Statuia Sf. Oronzo, sfantul protector din Lecce, se inalta in piata omonima, pe o coloana antica ce marca sfarsitul drumului roman Via Appia in Brindisi. Coloana a fost daruita locuitorilor din Lecce în sec. XVII, de catre vecinii lor din Brindisi, convinsi ca Sf. Oronzo le-a salvat orașul de ciumă. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, arheologii au descoperit in apropiere un amfiteatru roman din sec. II i.Hr., care putea primi cca 25000 de spectatori. Trecem pe langa Castelul lui Carol al V-lea, împărat al Sf. Imperiu Roman și rege al Spaniei, care l-a construit in sec. XVI pe locul unei vechi cetăți normande si ne indreptam catre Convento dei Celestini si Biserica Sfintei Cruci. Aceasta are una dintre cele mai fine și mai complicate fațade baroce din Italia, cu un nivel de detaliu uimitor, ceea ce explica cei peste 200 de ani până când Bazilica a fost deschisă definitiv pentru închinare în 1695. Incheiem cu Domul din Lecce construit în 1144, dar care a fost transformat in stil baroc in sec. XVII și i s-a adăugat o clopotniță de 70 m înălțime.

Otranto, prin oferta sa mixta de istorie, arhitectură, peisaje salbatice, restaurante pe malul mării și plaja cu nisip alb, este unul dintre cele mai interesante și pitorești orașe din Puglia. În 1480, Mehmet Cuceritorul a trimis o flotă de 150 de nave cu 18.000 de soldati pentru a invada Roma. Cu toata rezistenta eroica, otomanii au distrus orasul si au ucis toți bărbații de peste 15 ani, iar femeile și copiii au fost vânduti ca sclavi. Cca. 800 de cetățeni, cunoscuți drept „Martirii din Otranto”, au fost decapitați după ce au refuzat convertirea la Islam si au fost canonizați de Papa Francisc in 2013. Panicat, Papa, a cerut o cruciadă condusă de regii Ferdinand de Napoli și Matthias Corvinus. Otomanii au controlat orașul timp de 13 luni, insa Mehmet al II-lea a murit inainte de a cuceri restul Italiei, iar succesorul sau Bayezid al II-lea, a abandonat orașul. În 1537, celebrul corsar turc amiralul otoman Barbarossa au recucerit Otranto, dar turcii au fost din nou respinși. Admiram Castello Aragonese impunător, cu ziduri groase și turnuri robuste construite după eliberarea de sub otomani si Catedrala romanică ce datează din 1088 și se mândrește cu mozaicuri de podea din secolul al XII-lea.

 

  • OSTUNI (19 €): Ostuni este una din „bijuteriile” Pugliei, cu o multime de clădiri văruite in alb, amplasate strategic pe un deal înconjurat de ziduri defensive puternice, la doar 8 km de Marea Adriatică. Orașul medieval a fost construit fără un plan ,astfel ca rețeaua de străzi este un labirint de alei, scări și arcade, creând iluzia că întregul oraș este ridicat dintr-o singură bucata. Clădirile au fost construite una peste alta, iar arcadele susțin casele pe care le leagă, compensând lipsa unor fundații puternice. Piazza della Liberta este cea mai mare piață din Ostuni oferid unele repere magnifice: Palazzo San Francesco, fostă mănăstire ce găzduiește acum Primăria, alături de Biserica San Francesco si coloana din Sant’Oronzo. Catedrala cu fațada sa elegantă este un amestec fascinant de elemente bizantine, romanice și gotice tarzii, situatie rară în Puglia, unde majoritatea bisericilor sunt romane austere sau baroce abundent ornamentate. Piazzetta Cattedrale găzduiește încă două clădiri, Palatul Episcopal și Palatul Seminarului, conectate între ele prin superbul Arco di Scoppa.

 

Ziua 4. TARANTO -CASTELLAMMARE DI STABIA

Mic dejun. timp liber la dispozitie, sau excursie optionala spre Ostuni. La pranz pornim spre cazarea din zona Castellammare di Stabia, cu oprire pentru vizita in Taranto. Principala atractie este Castelul Aragon, construit de Ferdinand de Aragon în sec. XV, care a înlocuit o cetate bizantină pre-existentă din sec. IX. În 1707 castelul a devenit închisoare, înainte de a trece în cele din urmă la Marina italiană.

In apropiere s-au pastrat doua coloane dorice ale templului lui Poseidon, construit de greci in sec. VI i.Hr. Inaintam prin labirintul de stradute medievale spre Cattedrala di San Cataldo, datand din sec. XI, si admiram fațada barocă, cupola cu o influență bizantină clară si minunata podea cu mozaic, în timp ce capela din San Cataldo, care găzduiește moaștele sfântului patron al orașului, Cataldo, este împodobită cu o serie superbă de fresce. Cina si cazare in zona Castellammare di Stabia.

 

Zilele 5- 8. EXCURSII OPTIONALE

 

  • CROAZIERA SPRE INSULA CAPRI (75 €): Ne imbarcam contra-cost pentru Insula Capri (Vaporetto dus- intors + funicular din port in Piata Umberto I). De aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre Certosa di San Giacomo si spre Giardini di Augusto. Pentru turistii care au mai vizitat Capri, recomandam vizita individuala la Villa San Michele din Ana Capri, sau telescaunul spre Monte Solaro, unde veti fi rasplatiti de o priveliste de vis catre stancile Faraglioni.

 

  • VULCANUL VEZUVIU si POMPEI (55 €): incepem ascensiunea cu microbuzul pana la parcarea de la casa de bilete, dincolo de care traseul continua doar pietonal inca 20 -30 de minute, pana pe marginea craterului. Peisajul este coplesitor, atat prin intreaga panorama asupra golfului Napoli, cat mai ales prin abruptul de aproape 250 m al craterului. La poalele muntelui, vom vizita nu mai putin celebrul oras antic Pompei exceptional conservat, a carui istorie a fost curmata brusc (in anul 79 d.Hr.) de eruptiile Vezuviului.

 

  • NAPOLI si PALATUL CASERTA (59 €): In Napoli- “orasul contrastelor”, parcurgem un tur in centrul istoric: Castel Nuovo- fosta resedinta regala, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului, delimitata de Biserica St. Francisc de Paola- “Panteonul din Napoli” si Palatul Regal- fosta resedinta cu apartamentele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. Dupa amiaza admiram Fosta Resedinta regala de la Caserta, monument UNESCO, cel mai mare palat ridicat in Europa in sec. XVIII. Construit pentru a rivaliza cu Palatul Versailles si cu Palatul Regal din Madrid, castelul de la Caserta este cea mai mare resedinta regala din lume, cu dimensiuni impresionante: 250 m lungime, 190 m latime, 200 de Sali si o suprafata construita de 47 hectare.

 

  • SORRENTO si Croaziera pe COASTA AMALFITANA (cca 45 € + cca 30 € croaziera Pozitano -Amalfi tur-retur): Sorrento, renumita stațiune din Italia, de peste 2000 de ani o destinație de vară faimoasa, în special in epoca romana, când împărații Agrippa, Tiberius și Augustus au avut aici splendidele lor vile. Centrul vieții orașului este Piazza Tasso, iar Corso Italia este plin de cafenele, magazine si restaurante, si puteti gusta un Limoncello, digestiv din coajă de lămâie produs în zona. Trecem pe partea sudica a peninsulei Sorrento spre Coasta Amalfitana, cu o prima vizita in Positano, fost port în epoca medievală, care a prosperat în secolele XVI și XVII. Totusi in sec. XIX, mai mult de jumătate din populație a emigrat, in special în America, Positano redevenind un sat de pescari relativ sărac pana în anii 1950, cand a început să atragă un număr mare de turiști. Plaja Marina Grande se află la baza peretelui stâncos și este cea mai populară din oraș. Urmeaza Amalfi, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, amplasat la gura unei ravene adânci, la poalele Muntelui Cerreto (1.315 metri). A fost capitala republicii maritime Ducatul Amalfi, o importantă putere comercială în Mediterană între 839 și cca 1200, orasul fiind renumit si pentru înfloritoarele sale școli de drept și matematică. Catedrala datează din sec. XI, interiorul său este împodobit în stilul barocului târziu, iar fațada este în stil bizantin și este împodobită cu diferite picturi ale sfinților.

 

Ziua 9. NAPOLI -BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza, imbarcare in microbuzul de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

 

 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn