× Hello Holidays

Craciun Sibiu

Sibiu, Jud. Sibiu, Romania

 • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Program detaliat

Ziua 1 -24.12: BUCUREȘTI - COZIA - SIBIU (cca. 280 km)

Plecare la 06:00 din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam spre Sibiu, unde parcurgem turul pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) ce gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de pictura, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una din cele mai vechi si mai impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, ce pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoraiunile), Casa Lutsch, construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (pt. a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia din proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in atil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Cazare si cina la Hotel Horeum (sau similar).

Ziua 2 -25.12: SIBIU - MEDIAS - BIERTAN - SIGHISOARA (cca. 185 km)

Mic dejun. Timp liber in hotel, sau optional (75 lei/pers) excursie la Medias, oras care impreuna cu intreaga zona, este cunoscut pentru renumitele vinuri de Tarnave. Un oras extrem de pitoresc, in care se imbina armonios prezentul si trecutul, ne va incanta cu fortificatii medievale din care s-au conservat excelent Turnurile Trompetilor, al Croitorilor si Turnul Mariei, toate din Piata Castelului. Putem admira in apropiere si Scara acoperita, Casa Schuller si mai ales Biserica Evanghelica Sfanta Margareta, locul unde a fost inchis Vlad Tepes in 1476, dupa un conflict cu Matei Corvin. Continuam excursia optionala cu Biertan, una dintre cele mai bine fortificate cetati sasesti din Transilvania, inclusa in Patrimoniul UNESCO. Vizitam biserica cetatii, construita in sec. al XVI-lea, in stil gotic tarziu, care mai pastreaza si astazi altarul impozant cu cele 28 de scene religioase pictate si amvonul. Ca o curiozitate, aici a functionat 300 de ani o “inchisoare” in care familiile ce intentionau sa divorteze erau inchise avand la dispozitie un singur pat, un scaun si o lingura, sotii fiind nevoiti sa imparta totul pana cand renuntau la divort. Urmeaza Sighisoara (obiectiv UNESCO), singura cetate medievala locuita din Europa de Est, construita pe doua “etaje”, unite prin Scara acoperita. Sus se afla Biserica din Deal si Vechea Scoala, iar la baza, zidurile si restul cladirilor. Zidul a fost construit in sec. XIV, cu o inaltime intre 4 si 14 metri, prevazut din loc in loc cu turnuri de aparare ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Din cele 14 turnuri construite initial, azi se mai pastreaza doar 9, cel mai important, devenit simbolul orasului, fiind Turnul cu Ceas, cu 7 figurine ce reprezinta zilele saptamanii. Ne plimbam pe stradutele pitoresti incarcate de istorie, descoperind si casa in care s-a nascut faimosul Dracula. Seara revenim la hotel Horeum pentru cazare si cina traditionala de Craciun cu ceaun, gratar live, tuica fiarta si muzica (cu DJ).

Ziua 3 -26.12: Abatia CARTA - BALEA Cascada - Castelul de lut Valea Zanelor (cca. 165 km)

Dupa micul dejun, timp liber in hotel, sau optional (65 lei/pers) excursie la Carta, legata de numele lui Badea Cartan, cel care a facut celebru numele localitatii in Europa. Aici vizitam Abatia Cisterciana infiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Matias Corvin in sec. XV, vechea abatie pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti. Excursia optionala continua pe Transfagarasan, pana la Balea Cascada, unde vom face o binemeritata pauza pentru fotografii. Ultima vizita a zilei este la Castelul de lut, un ansamblu de căsuțe cu uși rotunjite și acoperișuri țuguiate, desprinse parca dintr-o lume fantastică a basmelor romanesti, într-un peisaj cat se poate de rustic si cu un nume la fel de potrivit, din basme și el: Valea Zânelor. Intoarcere in Sibiu, unde vom vizita Muzeul Tehnicii Populare Astra din Dumbrava Sibiului, care prezinta peste 300 de cladiri (case traditionale, ateliere mestesugasesti, mori, carciumi, biserici, etc.) expuse pe 96 de hectare in jurul unui pitoresc lac. Seara suntem asteptati pentru cina si cazare la acelasi hotel Horeum din Sura Mare -Sibiu.

Ziua 4 -27.12: SIBIU - Man. SAMBATA - Cetatea FAGARAS - BUCURESTI (cca. 345 km)

Mic dejun, Pornim spre Man. Sambata de Sus, ctitorie de la sf. sec. al XVII-lea a domnitorului martir, C-tin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu-se abia in 1926. Continuam spre Fagaras, unde vizitam Cetatea construita in sec. XIV si transformata in castel fortificat în sec. XVI. Azi gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, ce cuprinde colectii de obiecte istorice, etnografice si de arta. Sosim la Bucuresti dupa ora 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte hoteluri in zona

Continental Forum Sibiu

Continental Forum Sibiu

Sibiu, Jud. Sibiu, Romania

 • 4
 • 4
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport individual
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 05.12.2024

de la 847 Lei/pers.

. Bach

. Bach

Sibiu, Jud. Sibiu, Romania

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Room only / Transport individual
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 05.12.2024

de la 880 Lei/pers.

MyContinental

MyContinental

Sibiu, Jud. Sibiu, Romania

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport individual
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 05.12.2024

de la 659 Lei/pers.

Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Azi 10 03 2024 am fost intr o excursie de 1 zi minunată, multumesc atât șoferului cât și ghidului ptr faptul că ne au facut ziua frumoasă

Constantin Marinita, 10.03.2024 Citeste mai mult

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn