× Hello Holidays

Crama de Piatra

Vadu Sapat, Jud. Prahova, Romania

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului

Crama se afla in satul Vadu Sapat, chiar la granita judetelor Prahova si Buzau. Intre cunoscatorii de vinuri si printre prahoveni circula deja denumirea de Boian, brandul vinului facut aici la crama. Design-ul interior al unitatii denota mult bun gust, creat intr-o nota moderna, cu lumini ambientale oriunde privesti si cu mult lemn masiv in compozitie.
Locul pe care este amplasata crama exista de mai bine de 100 de ani. Aceasta a fost construita in decursul a trei ani, intre 1909-1912, finalizarea facandu-se de catre mesteri italieni ajunsi in podgoria Dealu Mare, unde au faurit alte doua crame. In acest timp, Clinciu Ion, edil de Bran, a ajuns in zona si s-a casatorit cu o fata de boier din zona. La nunta au primit ca zestre 20 de hectare de vita de vie, lucru care l-a indemnat pe Clinciu Ion sa construiasca o crama, folosind ca materie prima piatra. La intrarea in beci poate fi observat si astazi blazonul inscriptionat in piatra, cu initialele C. I si anul 1912.
Din perioada interbelica pana in anul 1995, unitatea viticola a fost administrata de Cramele Prahova. Dupa 1995 a urmat o perioada de 23 de ani de pauza, timp in care degradarea si-a spus cuvantul in ceea ce priveste cladirile de pe terenul Cramei.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!