Grecia – Pentru toti
Salonic, Grecia
- 3

Cauta vacanta dorita
Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos
Descrierea Hotelului
Program Detaliat
Ziua 1. BUCURESTI- SALONIC- KATERINI (cca. 750 km)
La ora 06:00 dimineața, plecăm din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Salonic, al doilea oraș ca mărime și ca importanță din Grecia. Ne așteaptă „Arcul lui Galerius”, construit în 297-299 d.Hr., o fostă poartă de intrare spre VIA Egnatia, drumul istoric ce lega Răsăritul cu Apusul, decorată cu basoreliefuri ce înfățișau imagini din lupta împotriva perșilor. Alături vom admira „Rotonda lui Galerius”, construită în 306 d.Hr., dupa victoria asupra perșilor și transformată ulterior (în secolul al IV-lea) în Biserica Sfântul Gheorghe – astăzi, cea mai veche biserică din oraș. Pregătește-ți apoi aparatul foto, pentru că vom admira simbolul orașului, ridicat in sec XV de cavaleri francezi in scurta perioada de ocupatie venetiana: Turnul Alb sau Turnul Însângerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. O zonă uimitoare pentru a imortaliza primele amintiri ale circuitului nostru. Și cum alături de Turnul Alb se află și Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregătește-te pentru o serie frumoasă de fotografii. Ne vom petrece noaptea într-un hotel de 3* din zona Katerini.
Ziua 2. KATERINI – MANASTIREA EFREM SIRUL - METEORA (cca. 235 km)
După micul dejun, așteaptă-te la o zi plină, la fel de frumoasă. Ne îndreptăm spre Manastirea Efrem Sirul, aflata la poalele Muntelui Olimp, o ctitorie bizantina ce atrage in ultimii ani numerosi pelerini, aici se afla o parte din mana dreapta a Sfantului si un paraclis inchinat Sfintei Irina Hrisovalantou. Continuăm călătoria noastra spre Kalambaka, orașul așezat între munți - poarta de intrare spre Complexul Monastic Meteora, al doilea cel mai mare centru monastic ca dimensiune și importanță după Sfântul Munte Athos din Grecia, aflat în patrimoniul UNESCO. Din cele 24 de mănăstiri, schituri, chili și peșteri construite de monarhi în secolele IX-XI pe vârfurile greu accesibile ale stâncilor, vom păși în una dintre cele șase mănăstiri rămase active astăzi, în funcție de programul acestora, și apoi în Atelierul Zindros, pentru a descoperi tehnicile tradiționale de pictare a icoanelor în stil bizantin. Cazare Kalambaka la hotel de 3*.
Ziua 3. KALAMBAKA – VOLOS – KATO XENIA (cca. 300 km )
După micul dejun timp liber in Kalambaka sau optional excursie la Volos – locul din care au plecat argonautii in cautarea lanii de aur, Muntele Pelion - refugiul impadurit al zeilor si eroilotr Greciei antice, cadrul de desfasurare a unui mare numar de aventuri amuzante sau dramatice ale mitologiei grecesti si la Mănăstirea Kato Xenia - mănăstire de maici care păstrează două fragmente din Brâul Maicii Domnului primite de la Sfântul Munte Athos în secolul al XVI-lea, în timpul unei epidemii de ciumă. Seara retur la Kalambaka, cazare in hotel de 3*.
Ziua 4. KALAMBAKA – METSOVO - IOANINA (cca. 210 km)
Mic dejun. Timp liber in Kalambaka sau optional excursie la Ioannina, cocheta capitala a regiunii Epir, situata idilic pe malul lacului Pamvotis. Descoperim la pas „orasul argintarilor” Cetatea Ioannina, Muzeul Bizantin, Muzeul Etnografic, Moscheea Fethiyhe si ne relaxam pe faleza lacului. La retur ne delectam cu un popas la Metsovo, o statiune pitoreasca, cu o populatie majoritar aromana, pastratoare de vechi traditii si retete gastronomice, decoperim adevarate comori intr-o plimbare pietonala – Biserica Agia Paraskevi, Muzeul de Arta Averoff si ne delectam cu o cafea greceasca sau un frape gustos. Seara retur la Kalambaka, cazare in hotel de 3*.
Ziua 5. KALAMBAKA -BUCURESTI (cca 890 km)
După micul dejun, pornim spre Bucuresti, sosire seara tarziu, in functie de formalitatile vamale.
Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.
Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.
Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.
Recenzii
Scrie si tu o recenzie!




CE ZIC CLIENTII NOSTRI
intra in comunitatea noastra