Sus

O vacanță este întotdeauna binevenită, în special, când aceasta are loc alături de partenerul/a de viață. Îți oferă relaxare, liniște și momente aparte împreună cu jumătatea ta, momente pe care nu le întâlnești des în viața de zi cu zi. Dacă optezi pentru una dintre destinațiile romantice prin prisma peisajelor și a serviciilor oferite, te vei bucura de un sejur de-a dreptul memorabil. Imaginați-vă că vă aflați sub clar de lună, privind stelele nestingheriți sau cuprinși de adrenalina ce vine odată cu sporturile practicate împreună! Există o mulțime de experiențe de care să vă bucurați în doi: de la descoperirea culturilor diferitelor destinații, la degustarea bucătăriei locale, până la zbuciumul vieții de noapte a unei regiuni. În funcție de gusturi, personalități și hobby-uri, vă propunem o serie de destinații de cuplu ce sperăm că o sa vă facă cu ochiul.

1. Amsterdam

Olandezii sunt recunoscuți pentru farmecul lor aparte, iar Amsterdam și Rotterdam îți oferă o atmosferă pură de romantism. Odată ce ați ajuns, vă recomandăm să explorați la pas căile navigabile din Amsterdam sau să vă bucurați de o excursie pe câmpurile de lalele din jurul orașului. Orașul este primitor și cald, așa că vă puteți exprima nestingheriți afecțiunea și fericirea. În Amsterdam există multe activități pe care le puteți realiza în doi precum explorarea orașului cu bicicleta sau vizitarea unuia dintre nenumăratele muzee din Amsterdam. Cu atât de multe de oferit, nu este de mirare că acesta este considerat unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

2. Iordania

Iordania este paradisul frumuseții și al culturii din Orientul Mijlociu, ce abundă de peisaje captivante și glorioase! Pentru această destinație vă recomadăm o plimbare împreună prin nisipul roșu al deșertului Wadi Run sau explorarea celui mai vechi oraș din lume, Petra unde trebuie să ajungeți neapărat la zidurile și structurile istorice vechi. De asemenea, Iordania îți oferă o experiență magnifică odată cu apusul de soare, pe cerul limpede, oglindit în Marea Moartă. Vrei să savurezi cea mai bună mâncare din regiune? Îndreaptă-te direct către restaurantele din Amman și bucură-te de bucatele delicioase.

3. Turcia

Turcia vine la pachet cu tot ceea ce puteți aștepta de la o vacanță romantică. De la plaja scăldată în lumina soarelui, peisaje maiestuoase, minunile arhitecturale, până la străzi pline de viață și de farmec oriental veți experimenta o Turcie cu totul specială pentru un cuplu la început de drum. O opțiune romantică este cina pe croaziera pe Bosfor. De asemenea, vă recomandăm vizitarea iconicei Hagia Sophia, unde veți descoperi rețeta perfectă pentru o vacanță romantică. Nu ratați nici cluburile de pe acoperișurile din Istanbul, unde localnicii sunt extrem de prietenoși și ospitalieri!

4. Islanda

Cine poate rezista farmecelor irezistibile ale Islandei? Dacă vă place aventura și natura, este puțin probabil să găsiți o destinație la fel de atrăgătoare ca Islanda. Vă invităm să vă răsfățați în izvoarele eterice ale Lagunei Albastre și să surprindeți priveliștile uluitoare ale celui mai mare ghețar de pe continent. În continuare, mergeți la cascadă, și explorați împreună iconicul Ring Road. Acesta este doar vârful aisbergului. Luați-vă în rucsac o pătură caldă sau cazați-vă la un hotel cu acoperiș din sticlă și minunați-vă de fenomenul spectaculos al naturii, de luminițele nordice orbitoare.

5. Thailanda

Țara plajelor uimitoare și a vieții de noapte zbuciumate, Thailanda nu va înceta niciodată să vă uimească. Este superbă, versatilă și, peste toate, accesibilă. Răsfățați-vă într-un hotel din Phuket sau Koh Phi Phi și asistați la petrecerile culturale ale regiunii, organizate în templele budiste ale Chiang Rai. Dacă alegeți Thailanda, scufundările la mare adâncime pe plajele superbe ale Koh Tao sunt cu siguranță o activitate pe care trebuie să o încercați! Vizitați una dintre piețele de „noapte” din Thailanda și pășiți în cartierul Red Light din Bangkok, daca vreți să trăiți experiențe inedite. N-ai cum să te plictisești sub soarele sau luna tailandeză!

6. Portugalia

Ți-ar fi trecut această destinație prin minte? Portugalia este în top când vorbești despre cele mai romantice destinații din lume. Este o țară plină de surprize! Vei fi lovit de cultură, culoare, oameni deschiși și variațiuni culinare. De la străzile / casele colorate din Sintra, până la plajele din Isla de Madeira, Portugalia este o destinație ce merită explorată atât în cuplu, cât și cu familia sau prietenii odată cu diversitatea și complexitatea care o caracterizează. Luați cina la un restaurant modern din Lisabona sau savurați un vin parfumat din Valea Douro, iar peste toate, nu uitați să vizitați fermecătoarele orașe Porto și Coinbra.

7. Cartagena

Cauți să adaugi sare și piper relației tale? Această destinație istorică este plină de cazări fermecătoare, de tip boutique, case în stil colonial din lumea veche și străzi pietruite. În Cartagena, vă puteți plimba cu trăsuri trase de cai și puteți face excursii cu barca spre insulele alăturate. Rezervați o plimbare cu barca spre Insulele Rosario, pentru a vă bucura de experiența unei altfel de vieți. Romantic, dar neturistic!

8. Taormina

Este o destinație italiană frumoasă, romantică, pe care trebuie să o alegi iar și iar, fără ezitare. Pentru a stinge monotonia în cuplu, Taormina este răspunsul. Este un oraș delicios, pe malul mării, plin de romantism de modă veche, mâncare bună și vin, alături de modele de artă uimitoare. Urmăriți împreună un spectacol de operă, în istoricul Greco Teatro, și bucurați-vă de o plimbare cu telecabina până la Isola Bella. Următoarea plimbare ar trebui să fie pe traseul vinurilor din regiunea din jurul Muntelui Etna. Surpriza? Un prânz romantic pe stâncile dramatice din Belmond Grand Timeo. Vă recomandăm să vizitați Taormina în perioada septembrie-octombrie, când regiunea nu este foarte aglomerată cu turiști și o puteți explora în ritmul propriu.

9. Buenos Aires

Orașul tango-ului! Cum poate fi denumit altfel decât romantic? Buenos Aires are farmecul lumii vechi și dragostea scrisă peste tot, cu îndrăzneală. De la străzile sale pline de culoare și până la gastronomie, acest oraș este înconjurat de muzică, localnici prietenoși și cultura uimitor de vibrantă a Americii de Sud. Mergeți spre Plaza Dorrego pentru o experiență ceva mai personală cu tango-ul și bucurați-vă de o vedere unică asupra orașului din Rio de la Plata. La apusul soarelui, localul Malbec este potrivit pentru o cină memorabilă, în ritm local. Iar, spre final, rezervați un curs de gătit împreună sau de tango. Ce vă poate apropia mai mult într-un sejur romantic?